Witam :) kiedyś oglądałam film - francuski albo włoski i nie pamiętam tytułu. Kobieta wychodziła drugi raz za mąż za chyba muzyka i przyjechała do byłego męża, który chyba był nauczycielem i razem wyjechali do Paryża. Ktoś coś? :)
Próbuję przypomnieć sobie film który oglądałam kilka lat temu. Grupa doświadczonych zabójców zostaje porwana. I znajdują się w zamkniętym pomieszczeniu. Mają za zadanie się zabijać, za każdą ofiarę mogą sobie wziąść lepsza broń.
Poszukuję tytułu filmu z serii The Story of Film: Odyseja filmowa lata 1939-1952. W filmie reżyser sprytnie połączył parę kochanków łącząc obraz kamery, tak że wyglądali oni jakby leżeli obok siebie w łóżku rozmawiając przez telefon.
jedyna akcja jaka pamietam z filmu to jak spotyka sie para na skrzyżowaniu, dziewczyna daje gościowi swój nr telefonu na kartce papieru. Na tą kartke spada kropla deszczu i rozmywa nr. facet wielokrotnie przychodził na owe skrzyżowanie aby spotkać ją jeszcze wiele razy z mysla ze ona tam bedzie.... była tam tez...
Witam. Poszukuję filmu o tym, jak tata znalazł synowi zabawkę pluszową, a ta zamieniała się w żywego stworka. On pomagał chłopcu w szkole. Chłopiec zawsze z nią chodził wszędzie. Był to film hongkoński, japoński lub chiński. W tytule była jedna liczba, jednak nie wiem jaka
Bezprecedensowa historia z USA. Weteran wojny w Wietnamie a później policjant James De Angelo dzięki analizie DNA okazał się być nieuchwytnym seryjnym morderca z lat 70 / 80.
Hopkins by pasował do roli starego Angelo i Phoenix mlodszego. Najlepiej Fincher...
Witam mam pytanie szukam pewnego filmu o dużym robocie. Jest to stary film jednak nie pamiętam z którego roku. Robot ten był duży, głowa znacznie większa od człowieka. Zamiast oczu miał taką czerwoną diode tak jak w aucie w nieustraszonym z Miichaelem Knight. Pamiętam, że był on przetrzymywany przez rząd w jakiejś...