Siemka szukam filmu pamiętam, że oglądałem go na netflixie mianowicie film był o nastolatku który pokłócił się z dziewczyna na imprezie wsiadł do jakiejś sportowej furki i pojechał z inna do jakiegoś wypasionego domu. Potem odrzucił ta co poznał dla tej co sie pokłócił i tamta chciała zemsty ktoś coś kojarzy?
Witam, poszukuję baśni, która była wyświetlna w kinie 50 lat temu w Bardzie Śląskim i wiem, że jest o chłopcu, który wyruszył na poszukiwanie lekarstwa na oczy dla dziewczynki. Napotyka czarownicę u której służy w zamian za zrobienie lekarstwa. Gdy zła kobieta zrobiła lekarstwo wyrzuciła je w przepaść. Szczęśliwie...
Witam
Poszukuje filmu lecz niestety mało pamiętam :/
Z nieba spada kometa ( czy coś w tym stylu) a z niej wychodzi kobieta, pewien dość młody facet musi ją gdzieś tam zaprowadzić, lecz jej nie ufa i przywiązuje się do niej czy coś w tym stylu :). Czarownice ( chyba czarownice) przeszkadzają mu w tym.
W innej...
Witam :) Może ktoś z garnuszków oglądał i pamięta tytuł filmu? Ja pamiętam niektóre sceny. Aresztowanie ojca chłopca , śmierć matki i chłopak ląduje na ulicy. Na początku niechętnie jest przyjmowany przez bezdomnych młodych uliczników. Zostaje przez nich pobity . Jednak w dniu procesu ojca pomagają mu by mógł przez...
więcej
Witam serdecznie,
nie jestem w stanie znaleźć tematu dotyczącego tego filmu. Szukam filmu podobnego / kontunacji 30 dni morku. W filmie byl meżczyzna z córka, trzymał ją cały czas w domu ze względu na atak wampirów w przeszłości. Mała blondyneczka, nawiązała przyjaźń z sąsiadem i psem (?) Czy ktoś może zna pełny...
Witam, zgubiłem film.
Na podstawie wspomnień napisać o filmie mogę że był on bodajże filmem komediowym, główny bohater zmagał się z dwiema rzeczywistościami, jedną realną będącą życiem doczesnym i drugą która chyba była poniekąd wyimaginowana, w tej wyimaginowanej rzeczywistości żyło plemię ludzi na którego czele miał...
Hej!
Od pewnego czasu mam ochotę obejrzeć film, który oglądałam dobrych kilka lat temu. Tylko mam pewien problem. Nie pamiętam tytułu..
Był to film o rodzinie, która wprowadza się do domu, który został sprzedany za niską cenę.
Z tego co pamiętam to w tej rodzinie był: ojciec, matka, mała córka, syn i kot.
Z tyłu...
Witam, proszę mi pomóc znaleźć film, to co pamiętam:
1. film zaczyna się na basenie mąż żona (żydówka nie pamiętam czy mąż też) i dziecko, mąż jest gimnastykiem
2. akcja filmu zaczyna się przed 2 wojną światową we francji albo austrii
3. żona z dzieckiem zostają złapani i zabici
4. mąż poznaje kobiete pływaczkę...
Oglądałam kiedyś film, który zrobił na mnie wrażenie miedzy innymi ze względu na dwie sceny: jedna przedstawiała chyba ojca i syna wracających do domu, a w domu mama tanczyla sama przy piosence Janis Joplin... Druga scena, niestety mniej pozytywna, kobieta siedzi w samochodzie i wącha dmuchaną poduszkę samochodową po...
więcej