Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Szukam filmow:
a) o niespelnionej milosci
b) o milosci ktora przetrwala mimo wszelkich przeciwnosci losu
c) o dzieciach zle traktowanych przez rodzica/rodzicow, lub wychowywanych w ciezkich warunkach

Film o kobiecie szukającej zaginionego męża. kobieta wędruje przez pustynie z dwojgiem tubylców. Pamiętam dokładnie jedną scene jak za pomocą słomki wydobywali wode z ziemi wypluwali ją do butelki a ta kobieta to piła. Na końcu okazało się ,że mąż żyje i jest powiązany z kopalnią diamentów. Niestety mam tylko tyle...

Dość stara bajka, a właściwie film animowany. Może ktoś pamięta :/ Film o zwierzętach, mieszkających w lesie. Niektórzy z nich umierają. Chyba na jakąś zarazę, ale nie jest pewna. Zwierzęta chcą znaleźć lekarstwo/sposób na ratunek. Prawdopodobnie jednym ze zwierząt był borsuk.

Szukam filmów o amerykańskiej młodzieży, chodzi mi o taką przyjaźń jak np w filmie "IT" było (tej starszej wersji). Najlepiej żeby był to stary klimat tak jak w filmie uśpieni (fragment), klub winowajców czy właśnie IT.

Nie chodzi mi szrot typu high school musical

Nigdy go nie oglądałem, widziałem chyba tylko zwiastun na tubie.
Generalnie film nie jest najnowszy i chyba niskobudżetowy, główną rolę gra chyba francuska aktorka i to o nią głownie mi chodzi, bo fajnie wyglądała w tym filmie.
Akcja jest taka, ze na Ziemię przybywa jakiś Egipski Bóg i zakochuje się w głównej...

Poszukuję filmów o jaszczurkach, najlepiej pustynnych. W razie czego mogą filmy filmy ogólnie o gadach,a ja na pewno znajdę w nich co chcę :)
Z góry dzięki za pomoc :)

Szukam filmu, który kiedyś oglądałam na tvp1 (+/- w 2000 roku). Pamiętam, że w trakcie emisji został podzielony na dwie części, objęte przerwą. Jedyne co z niego jeszcze kojarzę to to, że siostra wraz z bratem przeprowadzili się do innego miasta. Blisko tego miejsca dziewczyna odkryła miejsce, w którym znajdował się...

więcej

Hej, kiedyś oglądałam film, wydaje mi się ze był to thriller ale nie mam pewności.
Wiem że była tam dziewczyna i chyba była w śpiączce, ale normalnie w tym śnie żyła z przyjaciółmi itp. a później okazało się że oni nie żyją ( nie pamietam z jakiego powodu chyba wypadek?) no i na koniec się wybudziła jak dobrze...

Poszukuję filmu z lat '60-tych lub' 70-tych o mężczyźnie, który zamyka się na świat zewnętrzny i żyje we własnej wyobraźni. Więcej detali nie znam, bo filmu nie widziałam, ale wiem, że jest na podstawie książki. Minął mi gdzieś kiedyś jego opis i chętnie bym go obejrzała.

W filmie młode małżeństwo chce sfingować kradzież żeby wymusić ubezpieczenie. Mąż bez wiedzy żony prosi kolegę, aby upozorował włamanie. Żona wraca wcześniej do domu i wpada w panikę i zabija "włamywacza". Potem w ich domu pojawia się agent bardzo dziwny agent ubezpieczeniowy, który ma orzec czy należy im się...