Witam. Poszukuję film, który oglądałem dawno temu. Jedynie co z tego filmu pamiętam, to bodajże grupka ludzi ukrywała się w domu i gdy z niego wychodzili szli tyłem. Czy ktoś pamięta może tytuł filmu?
Dzień dobry, szukam reklamy z okolic lat 2000 - prawdopodobnie kawy. Grupa ludzi organizuje imprezę tematyczną i szukają motywu. Nieśmiała kobieta próbuje się przebić z motywem brazylijskim ale nikt jej nie słucha ("A może brazylijską?"). Czy ktoś pamięta czego to była reklama?
Witam. Poszukuję tytułu horroru z '70 lat. Fabuła miasteczo amerykańskie w którym pojawia się znienacka postać aladiabła, na widok którego osoby wybrane doznają krzepnięcia krwi. Jedyne ocałe jest dziecko w kołysce bo go nie zauważyły. Tak wynika ze śledztwa. Było to w tzw kinie dla dorosłych czy kinie nocnym....
Poddawajcie proszę tytuły filmów sci-fi w tematyce kosmos, obcy, podróże w czasie.
Wydaje mi się że wszystko co jest na CDA, Netflix i jest dobre już obejrzałem.
Może ktoś trafi w mój gust czymś czego nie widziałem
Czy Filmweb ma zamiar dodać? Film na Netflixie, z 2018, więc na bank już ktoś dodał. Wezcie zweryfikujcie, bo dobry jest 8/10 :D
Hej, oglądałem kiedyś taki film i nie mogę go znaleźć, pamietam tylko mniej więcej o czym był. Dziewczyna została potrącona samochodem przez starszą parę. Następnie porwana wylądowała w piwnicy. Był tam już chłopak. Nie oglądałem do końca ale on zamienia się w nocy w jakiegoś stwora. Rodzice porywaja dla niego ofiary,...
więcej
To był stary film, jakieś 30 lat temu pokazywali w telewizji. Pamiętam tylko jedną scenę, bardzo charakterystyczną.
Akcja toczyła się podczas inwazji muzułmanów na Europę. Żołnierze jeździli od wsi do wsi, gwałcili kobiety i torturowali mężczyzn. Przeszukiwali domy w poszukiwaniu kobiet i fantów. W jednej wiosce...
Reżyserzy, których filmy posiadają prezentują wyraźną wrażliwość na wygląd pisma:
Stephen Quay, Timothy Quay;
Robert Eggers.
Podzielcie się swoimi propozycjami.
Niemiecki film z lat 90-tych o skinheadach. Dwuczęściowy. Dwóch skinów podpala autobek z azylantami i szuka ich policja, więc uciekają w Niemcy. Przy pomocy jakichś neonazistowskich grup paramilitarnych się ukrywają. Ostatecznie mają przeprowadzić zamach bombowy na meczu Ajaxu Amsterdam. Może to nie był niemiecki film....
więcej