Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam. Szukam tytuły filmu, który widziałam około dwóch lat temu w telewizji wieczorem w okresie świątecznym, może nawet i w samą wigilię. Opowiadał o młodej, chyba nowej pracownicy centrum handlowego, którą w wigilijny wieczór zastała śnieżyca (akcja chyba działa się w Chicago) i musiała zostać w pracy sama. Tej nocy...

więcej

ale bardziej osadzone w epoce samurajów lub do czasów II Wojny (XiX - wczesny XX wiek), które warto obejrzeć, a są w miarę osiągalne do znalezienia, mogą być akcja, mogą być dramaty, obyczaje

proszę potraktować poważnie moją prośbę

Witam wszystkich.
Szukam filmu horroru takiej średniej klasy.
Fabuła mniej więcej taka, jedna siostra odwiedza druga której mąż zaginął x czasu temu, policjant prowadzący dochodzenie tak jak by spotyka się prywatnie z tą kobietą. Co najbardziej pamiętam że ta siostra która przyjechała, codziennie biegała przez jakiś...

więcej

Czy można wiedzieć, dlaczego przy okazji nowego layoutu zlikwidowana została możliwość oglądania na koncie użytkownika rankingów na podstawie własnych ocen? To była świetna, bardzo przydatna opcja. I dlaczego w ogóle tworzone są takie funkcjonalności, skoro po kilku latach się je likwiduje? Przecież właśnie chodzi w...

więcej

Jestem fanem filmów wojennych i filmowych scen bitewnych czy to przy użyciu artylerii czołgów, samolotów czy lotnictwa ale bronią kolną i każdą inną też nie pogardzę. Lubię też filmy o wojnie morskiej. Podajcie tu jakieś rzadkie i niebanalne tytuły z tej kategorii o których być może nie słyszałem.

Aktualny design "Chce zobaczyć" sprawił, że będę rzadziej korzystać z tego portalu... tragedia... filtrowanie nie działa w pełni (nie pokazuje WIELU filmów z listy, które mam na owej liście) oraz sortowanie TYLKO dekadami... masakra. Filtr dekady 2020 nie pokazuje mi filmów z 2020 roku a filtr dekady 2010 nie pokazuje...

więcej

Hej. Szukam tytułów filmów, które dzieją sie w taksówkach. Najchetniej krótsze historie jak w "Noc na Ziemi" ale nie koniecznie.

Szukam filmu, który oglądałam jako dziecko, więc pewnie ponad 20 lat temu. Pamiętam tylko kilka momentów - był to raczej horror, były takie jakby pnącza które wchodziły przez nos do mózgu ludzi i pamiętam tylko mocny krzyk kobiety.

O biegaczu, chyba był chory, chyba jeździł za nim bus i liczył kilometry, ale okazało się, że zaniżał, więc okazało się, że biegacz przebiegł już swoją docelową ilość kilometrów, ale mimo tego biegacz biegł dalej

Pamiętam jedynie że dziewczyna była w spódniczce. Była jeszcze druga dziewczyna która nagrywała to zajście. Możliwe że nagrywała telefonem i była w czarnych ubraniach ale dobrze nie pamiętam.