film fabularny dla młodzieży dziewczyna zamieszkala w domu w którym chłopaki sie w niej zakochuje film z lata dziewięćdziesiątych( chyba bo tak kojarzone ze byl puszczany
w telewizji dziewczyna jest na wymianie uczniowskiej chłopka jest grzeczny Australia( chyba albo ona z )
Szukam film o strzelcu na ulicy w Ameryce strzelał w zbroi i był nastolatkiem . Strzelał do przypadkowych osob
To był film pradopodobnie produkcji Koreańskiej, obyczajowy - rodzina w której (chyba) ojciec był kucharzem, miał dwie lub trzy córki. Odnosiłem wrażenie, że gotowanie i kuchnia odgrywała w filie dużą rolę. Wydaje się, że ważne rozmowy rodziny, odbywały się przy stole i podczas gotowania. Prawdopodobnie lata 2000-2010
Szukam filmu o chłopcu ktory był z innej planety czy też świata. 2 facetów go ochraniali przed bandziorami. Nie jestem pewny ale chyba w ciemnych okularach chodził ten chłopiec. Wi ze sie bardzo zaprzyjaźnili z tym chłopcem. Ostatnia scena to pamiętam uciekali przed kimś i zjechali z drogi i jakieś pole żyta czy...
Cześć!
Szukam filmów, które celowo lub niecelowo gloryfikują przemoc lub przedstawiają ją jako coś pożądanego, pozytywnego, wartościowego. Mogą również to być filmy, w których jest ekstremalny ładunek przemocy, nawet jeśli jest ona pokazana jako coś złego.
Co już znam?
Mechaniczna Pomarańcza Kubricka
Dzika...
Film dokumentalny o małym dinozaurze który ucieka gdzieś ze swoja rodzinna a wszystko komentuje lektor
Oglądałem go w okolicach 1996-98 na kanale PTK2. Film zaczynał się od sceny na placu zabaw, na którym zaginęło/zostało zamordowane jakieś dziecko, później na tym samym placu zabaw pracuje policja, być może znajduje tam zwłoki. Później wydaje mi się, że pojawiły się jakieś elementy nadprzyrodzone, być może coś z...
Czesc. Film dosc stary. Pamiętam ,że grali w hokeja, główny bohater duzo przesiadywal w barze, bylo tez chyba zabójstwo, czarna komedia. Bardzo prawdopodobne prod. Kanada
Pozdrawiam i dziekuje