Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Szukam filmu, nie wiem jak go odnaleźć mam nadzieję że pomożecie.
Film jest o detektywie, który podszywa się pod turyste i przez kilka dni mieszka u pisarza który rzekomo zabił i ukrył zwłoki.
Na końcu filmu okazuje się że były zakopane a później w tym miejscu powstał staw. Cała akcja toczy się w domku w górach....

zatrudnili opiekunke do dwóch dzieci,która chciała odebrać je matce,ta matka spadła ze schodów i wylądowała na wózku,pózniej ta opiekunka z wózkiem ją zepchneła ze schodów

Chodzi mi o thrillery psychologiczne i horrory z opartą o psychologię fabułą( 2000 rok produkcji plus).
Dramaty-czyli Dolan, HAneke, von Trier , Trier, SusanBier, Saura, Almodovar,Polański, Wong kar Wai
ki, Zwaginiencew a także "Saint Maud", Midsommer w biały dzień", Joker" mam ogarnięte). Nie szukam jump scareow ani...

więcej

Czesc czesc, szukam filmu z czasow dziecinstwa 1990-2000

Pamietam dosc dokladnie scene walki w tym filmie, pomiedzy grupa nastolatkow a grupa motocyklistow. Dzieciaki dobrze znaly sztuki walki, jedno z nich zeby uciec przed motorami jadacymi z przodu i z tylu "wspielo" sie po scianach uzywazajac zywimi skokami raz w...

więcej

Szukam tytułu filmu, który jakiś czas temu oglądałem. Z tego co kojarzę jest to film w miarę nowy. Pamiętam, że opowiada on o dziewczynie, która podróżuje sama gdzieś na północ w celu fotografowania (chyba krajobrazów). Podczas podróży pociągiem poznaje chłopaka (chyba z Rosji) z którym ma romans. Potem do pociągu...

szukam tytułu filmu i nie potrafię go za cholerę znaleźć.. Pamiętam, że kobieta siada przed telewizorem i widzi chłopca w pokoju, coraz częściej go obserwuje, okazuje się że to przeszłość, kobieta prowadzi śledztwo kim jest ten chłopiec, jest jakby nawiązanie do przeszłości jak ten chłopiec mieszkał z matką, ona miała...

więcej
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

Ostatnio obejrzałam sobie "Perfect Addiction" (2023) i zatęskniłam za dobrymi walkami w filmach :P

Polecacie jakieś nie azjatyckie (jacyś pojedynczy Azjaci mogą w nich grać, nawet gł. bohater może być Azjatą) filmy sztuk walki albo po prostu z efektownymi walkami, które są bardzo ładnie wyreżyserowane, z dobrą...

Witam jedyne co pamiętam z filmu to jak matka siedzi z synem w kuchni i matka py się syna czy zje zapiekankę z serem po czym syn uderza matkę szpadlem w głowę ( wydaje mi się że głowa odpada i toczy się po podłodze śmiejąc się, bądź kręci się wokół własnej że tak powiem osi i się śmieje ) pomoże ktoś?

Chyba szwajcarskie małżeństwo zwiedzało kraje arabskie i gdy on wyszedł z auta się wysikać, nadjechała grupa Talibów i ich brutalnie uprowadziła