jeśli film jest wzruszający albo porusza egzystencjalne czy co gorsza o zgrozo religijne kwestie krytycy i ateistyczno-cyniczni widzowie współczesnego świata jadą po nim bo zawiera 'szantaż emocjonalny' 'przesadny patos' albo 'jest pretensjonalny', krytyka za to spada np na musical Nędznicy albo Interstellar czyli...
Szukam filmu o grupie znajomych, którzy zabrali ze sobą dwie dziewczyny na statek/jacht J jednemu z tych znajomych zaczęło odbijać, nazywał się bull czy jakoś tak
Ostatnio trafiam na wiele takich dziwnych filmow ktore mialy niby premiere w tym samym roku co Pulp Fiction czy Matrix wiec gdzies sie powinny obic o oczy albo uszy ale nikt o nich nigdy nie slyszal ze znajomych. Dziwna sprawa. Filmy jakby byly wyprodukowane wczoraj z odpowiednio odmlodzonymi aktorami wklejonymi do...
Dziwne jest to, że w wielu filmach aktorzy, którzy nie są jakimiś kompletnie w tle bohaterami nie są wymieniani w napisach końcowych (na FW dopisek "w czołówce", choć tak naprawdę chodzi o "tyłówkę"), a jakiś gościu od cateringu albo jakaś trzecia zastępczyni asystentki oświetleniowca już tak. OK, te osoby też są ważne...
więcejProszę o polecenie jakiś body-horrorów najlepiej z lat 80/90 (mogą być również z lat 70) ze scenami deformacji ludzkiego ciała. Najlepiej coś w stylu "The Thing" Carpentera, "Muchy" Cronenberga (uprzedzam, że te wcześniejsze już widziałem), "Zza światów" Gordona lub "Martwicy mózgu" Jacksona.
Siema, Znacie jakieś filmy podobne do "Last Shift" czy "Let Us Prey"? Chodzi mi o produkcję w klimacie horroru który dzieje się w obrębie danego miejsca tak jak właśnie np.komisariat
Znacie jakieś filmy podobne do "Last Shift" czy "Let Us Prey"? Chodzi mi o produkcję w klimacie horroru który dzieje się w obrębie danego miejsca tak jak właśnie np.komisariat
Pamiętam z dzieciństwa taki film: chłopak myślał, że jest niewidzialny, bo koledzy udawali, że go nie widzą, i biegał po domu, płatając im figle. W końcu przyszedł listonosz i golas zrozumiał, że kumple z niego zakpili. To była chyba jakaś chińska produkcja, jak dobrze pamiętam. Niewykluczone, że o ninjach, bo to był...
więcej