Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Czy ktoś wie gdzie można obejrzeć efekt motyla?

Oglądałam film o grupie ludzi, którzy patrzyli z pewną satysfakcją na ukrzyzowanie Jezusa I za karę uczestniczyli później przy największych tragediach świata
Czy ktoś pamięta tytuł?

Rok, czy dwa temu natknąłem się na thriller typu "Gra" Finchera. Podobny motyw, jakiś wkręt urodzinowy zdaje się. Jacyś nastolatkowie. Motyw zasadzki w więzieniu, jakaś akcja z mafią. Ktoś ? cos?

akcja dzieje się na pustynnej planecie . facet i kobieta łysa w ciąży z niewiarygodnie wielką mocą. po urodzeniu dziecka kobitka chroni ich przed niebezbieczeństwami różnego rodzaju używając swej ogromnej mocy . film raczej nie stary

Szukam tytułu filmu fantastycznego

Film jest z lat 80, albo nawet z końcówki 70.
W filmie występuje robot ptak, który z oczu strzela laserami.
Zły bohater ma na połowie twarzy maskę.
Czy ktoś zna tytuł tego filmu?

Czy ktos sie zastanawial czy ten znak oznacza cos dla danej sceny? Czy od tego momentu kiedy sie pojawia mamy traktowac film jakos inaczej? Te pytania mnie od dawna nurtuja i wiem ze raczej nie dostane tu powaznej odpowiedzi ale moze ktos jeszcz nad tym myslal?

Wlasnie ogldalem film Trzynastka 2003 gdzie matka...

Cześć, chciałabym gorąco poprosić o podesłanie mi tytułów filmów , które Was zmiażdżyły/ ciężkie kino psychologiczne etc.
Wszystkie pozycje von Triera, Almodovara, Hanekego, Dolana, Noe- znam dlatego bardzo proszę o mniej znane kino.

Mianowicie:

szukając filmu w szeroko rozumianej estetyce Clarka, żeby nie pisać patetycznie „duchu” lub banalnie „stylu” . Wprost: przeglądając w zakładkach tych i podobnych twórców tematy „podobne” na forum film webowym, znalazłem i zacząłem oglądać film, w którym, który mi zaginął, a były takie oto sceny:

–...

Gdzie można obejrzeć film Kocham kino z 2007 roku (zbiór etiud na sześćdziesięciolecie festiwalu w Cannes)?

Do rzeczy:
-organizowany jest zjazd rodzinny. Oficjalna kolacja itd.
-pierwszą ofiarą pada chyba arab, postrzelony przez okno grotem w głowę
-atakują ich dom jacyś zamaskowani psychopaci
-po drugiej stronie jeziorka na krześle siedzi trup, niby słuchający muzyki
-główna bohaterka, wbrew schematowi, zachowuje się...

więcej