Czy ktoś wie co to za film: trójka dzieci przemieszcza się w czasie za pomocą portalu - raz dotarły do czasów drugiej wojny światowej. Proszę o pomoc, za wszystkie pomysły bardzo dziękuję.
Nie chcę epatować prywatą, ale w przeciwnym razie ciężko będzie Wam zrozumieć dlaczego nie zapamiętałam i nie oceniłam (choć wtedy nie mialam tu jeszcze nawet konta) filmu, który wstrząsnął mną i zmaltretował tak silnie przy czym wydał się tak niebezpiecznie mi bliski. Jestem trzeźwiejącą narkomanką - politoksykomanką...
więcejFilm jest chyba angielski i składa się z kilku historii. W jednej ojciec z synem czekają na dworcu na pociąg i ojciec chyba popełnia samobójstwo, a w drugiej para ucieka z torbą z pieniędzmi. Film oglądałam z 15 lat temu i kojarzę niestety tylko te dwie sceny:/
Witam, tym razem proszę o pomoc w kwestii takiego filmu: pamiętam tylko, że po lesie biegała jakaś młoda dziewczyna, chyba w jasnej koszuli lub sukience, chyba było tam coś o wycinku z gazety, chyba, że ktoś ją porwał i umarł, a ona została sama w lesie. Pewnego dnia zauważa ją (młody chłopak?) i zaczynają znajomość,...
więcejMłoda upośledzono umysłowo dziewczyna, nastolatka, wdaje się w romans ze starszym mężczyzną, zachodzi w ciążę; nie wiem, czy przypadkiem nie był to niemiecki film... dzięki z góry.
Poszukuję filmu w którym mają miejsce mniej więcej takie wydarzenia:
- kobieta psychiatra/psycholog traci męża i szuka pracy w innym miejscu niż dotychczasowe miejsce zamieszkania
- znalazła pracę w psychiatryku w środku lasu
- z jedną z pacjentek przeprowadzała rozmowę podczas której pacjentce spodobała się...
Młody chłopiec jest świadkiem śmierci młodego kolegi, z jego winy bodajże. Ukrywa go pod liśćmi gdzieś w lesie chyba. Brnie w kłamstwa, również w życiu dorosłym. Pamietam tez, ze lekarz odsprzedaje mu swój gabinet w małej wiosce. Lekarz jest szantażowany. Generalnie udaje się głównemu bohaterowi uniknąć...
HELP!
Wszędzie jest ten serial dostępny od 13 sezonu. Czy ktoś ma lub wie gdzie mogę obejrzeć od sezonu pierwszego z polskim lektorem bądź polskimi napisami?