Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Szukam tytułu filmu. Główna bohaterka, po rozwodzie przeprowadza się, ma dwójkę dzieci i ich opiekunką zostaje facet trochę młodszy od niej. Zakochują się w sobie, ale coś się między nimi. On postanawia wyjechać chyba na jakaś misję humanitarną. Tam spędza trochę czasu i adoptuje syna. Wracają do stanów i tam spotyka...

więcej

1. Film o ojcu (kojarzy mi się Dustin Hofman ale nie znalazłem u niego w filmografii) i córce (miała ciemne, dość krótkie włosy), prawdopodobnie amerykański, starszy (lata 90 szacuję). Matka dziewczyny umarła więc żyli we dwójkę, aż tu nagle okazuje się że dziewczyna ma innych prawdziwych rodziców, których poznaje i...

więcej

Witam, szukam tytułu filmu z lat 80/90 karate, opowiadającego o chłopaku (chyba pracującego na zlewozmywaku w barze). Jednego wieczoru gdy jest nękany przez grupę chuliganów ratuje go starszy Azjata, posłgujący się sztuka nacisków na odpowiednie części ciała wywołujące np. blokadę ręki, po jakimś czasie zgadza się...

Witam poszukuje filmu fabula mniej wiecej wygladala tak : po jakis nieokreslonym wybuchu ktory zabil czesc ludzi na ziemi pojawialy sie widma ludzi powtarzajce te sama czynnosc , w dalszej czesci filmu dwoch nastolatkow wyrusza do miasta w ktory wydarzyla sie katastrofa i tam byla widma z roznych czasow . Dziekuje za...

więcej

Był to prawdopodobnie horror, w którym dwie nastolatki próbowały uciec z (nie jestem pewny, ale chyba) sierocińca albo internatu pełnego młodych dziewczyn. Pamiętam, że ściany korytarza tego budynku, były szare, bądź szaro-białe. Pamiętam, że dziewczyny, były karane za nieposłuszeństwo. Ostatnia scena przedstawiała,...

więcej

Czołem!

Jak w tytule, szukam bajki z dzieciństwa.
Z tego co pamiętam w fabule było coś o braciach którzy walczyli o władze być może o berło. Byly tam dzieci które mogly wejsc do tego świata przez magiczne drzewo, ale nie mogły tam czegoś jesc albo pic, bo już by nie wyszły. Na końcu chyba ktoś ukradł jakiegoś...

Witam. Szukam filmu którego kiedyś oglądałem w TV jeden raz później już się na niego nie natknąłem, a bardzo mi się podobał. Jest to pytanie dla fanów filmu 50+
Film s-f. Oglądałem go jeszcze w latach 90 -tych lub jeszcze 80-tych, jak było w TVP1 "kino nocne"
Odział amerykańskiej brygady przebywający na ćwiczeniach w...

więcej

W którym roku skończyła się fabuła serialu i ile lat tak naprawdę miał Bojack Horseman?

https://www.filmweb.pl/film/Requiem+dla+snu-2000-9136

Wczoraj obejrzałem to po latach na Amazonie. Zakończenie było trochę inne niż pamiętałem ze starej wersji i to mi właśnie dało do myślenia.

Matka Harrego skończyła najgorzej bo już jej ugotowali mózg elektrowstrząsami co ma nieodwracalne zmiany. Jej prawdziwe...

więcej

Cześć, gdzie można obejrzeć film Śmierć i dziewczyna Polańskiego? Z góry dziękuję.