Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Mianowicie:

szukając filmu w szeroko rozumianej estetyce Clarka, żeby nie pisać patetycznie „duchu” lub banalnie „stylu” . Wprost: przeglądając w zakładkach tych i podobnych twórców tematy „podobne” na forum film webowym, znalazłem i zacząłem oglądać film, w którym, który mi zaginął, a były takie oto sceny:

–...

Gdzie można obejrzeć film Kocham kino z 2007 roku (zbiór etiud na sześćdziesięciolecie festiwalu w Cannes)?

Do rzeczy:
-organizowany jest zjazd rodzinny. Oficjalna kolacja itd.
-pierwszą ofiarą pada chyba arab, postrzelony przez okno grotem w głowę
-atakują ich dom jacyś zamaskowani psychopaci
-po drugiej stronie jeziorka na krześle siedzi trup, niby słuchający muzyki
-główna bohaterka, wbrew schematowi, zachowuje się...

więcej

Pytanie brzmi o serial CUDOWNE LATA...czy można gdzieś obejrzeć w sieci wszystkie sezony odcinki...

Czy ktoś wie co to za film: trójka dzieci przemieszcza się w czasie za pomocą portalu - raz dotarły do czasów drugiej wojny światowej. Proszę o pomoc, za wszystkie pomysły bardzo dziękuję.

Nie chcę epatować prywatą, ale w przeciwnym razie ciężko będzie Wam zrozumieć dlaczego nie zapamiętałam i nie oceniłam (choć wtedy nie mialam tu jeszcze nawet konta) filmu, który wstrząsnął mną i zmaltretował tak silnie przy czym wydał się tak niebezpiecznie mi bliski. Jestem trzeźwiejącą narkomanką - politoksykomanką...

więcej

Film jest chyba angielski i składa się z kilku historii. W jednej ojciec z synem czekają na dworcu na pociąg i ojciec chyba popełnia samobójstwo, a w drugiej para ucieka z torbą z pieniędzmi. Film oglądałam z 15 lat temu i kojarzę niestety tylko te dwie sceny:/

Witam, tym razem proszę o pomoc w kwestii takiego filmu: pamiętam tylko, że po lesie biegała jakaś młoda dziewczyna, chyba w jasnej koszuli lub sukience, chyba było tam coś o wycinku z gazety, chyba, że ktoś ją porwał i umarł, a ona została sama w lesie. Pewnego dnia zauważa ją (młody chłopak?) i zaczynają znajomość,...

więcej

Młoda upośledzono umysłowo dziewczyna, nastolatka, wdaje się w romans ze starszym mężczyzną, zachodzi w ciążę; nie wiem, czy przypadkiem nie był to niemiecki film... dzięki z góry.

Poszukuję filmu w którym mają miejsce mniej więcej takie wydarzenia:

- kobieta psychiatra/psycholog traci męża i szuka pracy w innym miejscu niż dotychczasowe miejsce zamieszkania
- znalazła pracę w psychiatryku w środku lasu
- z jedną z pacjentek przeprowadzała rozmowę podczas której pacjentce spodobała się...