Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Utwory Szekspira są nieodłącznie powiązane z dziejami kina. Jego dzieła były bowiem ekranizowane już u zarania dziejów kinematografii. Liczba filmów które są oparte na twórczości Williama jest ogromna i nie dotyczy to tylko świata anglosaskiego (Żeby wymienić tylko niektóre dzieła Kurosawy a przecież wielki Japończyk...

więcej

Chodzi mi o film w , którym agent ma podłożyć bombe w miejscu publicznym ,gdzie nie bedzie ludzi . Jednak jego organizacji ( FBI czy cia ) nie ewakuuje ludzi . Wcześniej on dołącza do siatki terrorystycznej i poprzez podłączenie bomb i atak w miejscu terrorystycznym miał być bardziej wiarygodny. Pamiętam , że oglądając...

więcej

Dlaczego na stronie danego filmu nie ma oceny gry aktorskiej?
Przeglądam stronę filmu i tak jak zawsze pod obsadą danego filmu, była ocena gry aktorów , tak teraz nie ma.

Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć w jaki sposób na filmwebie wstawia się wpis na forum pod filmami? Chyba jestem glupi bo staram się znaleźć taką opcję ale nie udaje mi się co mnie córaz bardziej denerwuje. Bardzo bym prosił o pomoc w tej sprawie. Na forum mam tylko opcje wyszukaj frazę albo segregowania wpisów. Zależy...

więcej

Głównemu bohaterowi umiera żona.Gra on ze swoim przyjacielem w szachy.Zabijają tego przyjaciela i on dokonuje zemsty...Z góry dziękuję.

Mam pytanie do znawców kina polskiego.
Jak dotąd trafiłem na kilka filmów, które po obejrzeniu są bardzo wysoko u mnie w rankingu.

Jeśli macie propozycje to z chęcią poznam kolejne świetne filmy.
Oczywiście nie muszą to być same komedie. Chodzi mi o jak to się mówi "genialne teksty".

Pierwsza trójka, to:
-...

więcej

Szukam filmu, który oglądałem w dzieciństwie w TV we wczesnych latach 90-tych. Zapadły mi w pamięci jakieś urywki / motywy z niego.

Produkcja / aktorzy: raczej USA, choć nie wykluczam, że był to film europejski
Gatunek: horror, thriller
Lata: kolorowy film najprawdopodobniej z lat 70 - 80 tych, lub być może z...

Gdyby obaj Panwie mieliby się bić na Ziemi to kto by wyrał?

Chodzi mi po głowie film, w którym bohaterowie zostają ugoszczeni przez mnichów, którzy po czasie zmieniają się w demony. Film prawdopodobnie z kategorii horror, lecz nie mogę go odnaleźć. „Polowanie na czarownice” z 2011r. zbliżony klimatem. Niestety nic więcej nie utkwiło mi za dziecka w pamięci o tym filmie, a tak...

więcej

Witam!
Szukam filmu o mężczyźnie z Zachodu, który jedzie (chyba) w celach zawodowych do NRD, a jego żona chce go odwieść od decyzji o tym wyjeździe .
Pamiętam, że kilka lat temu film ten był emitowany w polskiej telewizji.