Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Otóż film ten oglądałem za dzieciaka w okresie najpewniej lat 1998-2004. Na wstępie na piszę, że do poniższego opisu jaki przestawię, najbardziej pasowałby animowany Władca pierścieni z lat 70. ale jakoś nie widzi mi się on w tym co przedstawię...

Otóż pamiętam scenę z tego filmu anime(owanego) z pogranicza fantasy...

więcej

nigdzie nie ma tego filmu

Być może był to jakiś film gangsterski.
Pamiętam, że była tam taka scena gdzie typ przyszedł do drugiego typa domu i tam na kanapie leżała dziewczyna i oglądała tv.
Właściciel tego domu mówi, że ona nic nie robi, ogląda tylko tv i puka się ze wszystkimi. Potem była scena seksu z tym facetem, który przyszedł.
Na...

więcej

Szukam filmu o tym że policja przepytuje świadków wypadku samochodowego i każdy z nich ma inna wersję tego wypadku. Tylko tyle kojarzę, mam nadzieję że komuś się coś skojarzy

Adaptowane koreańskie (chyba ) rodzeństwo chłopczyk trafia do zamożnej rodziny ( w filmie jest już kawalerem) dziewczynka do biednej. Sprzątaczka Polka (gra polska aktorka) pomaga nawiązać kontakt między rodzeństwem. Jest też epizod z kawalerem i osobą sprzątającą - Polką.

Szukam filmów lub seriali edukacyjnych dla dzieci które mówi o rasizmie. Najchętniej by były odpowiednie dla odbioru przez 10 latka.

Podejrzewam, że film z lat 70-80. Pamiętam, że film rozgrywał się w miasteczku , w którym rodziły się same bliźniaki, wszystkie miały jasne włosy, Posiadały one moc wpływania na myśli innych ludzi i tak nakłaniały ich do samobójstw. Pamiętam, chyba jedną z końcowych scen, gdy nauczyciel w klasie z bliźniętami, próbuje...

więcej

Cześć. Polećcie proszę najlepsze seriale w klimatach sifi i tajemnicy, najlepiej coś podobnego do tych wymienionych niżej, w tamtych latach robili seriale jakoś tak... sam nie wiem, inaczej niż dziś.

Twin Peaks 1990
Jerycho 2006
The lost room 2006
Fringe 2008

Prawdopodobnie był to film o kosmitach, pełzające stwory przypominające płaszczki wczepiały się do ludzkich kręgosłupów opanowując w ten sposób umysł ofiary. Nie wiem czy nie pomieszalam z jeszcze innym filmem ale kojarzę, że w jakichś podziemiach był wielki, nieruchomy stwor, który był "mózgiem" inwazji.

Policyjny radiowóz po dachowaniu zostaje zaatakowany w jakiejś dzielnicy, chyba gangu, policjantkę wywlekli z samochodu i chyba zabili, policjant zostal postrzelony czy coś ale chyba przeżył. Później się mścił, pamięta ktoś tytuł tego filmu?