Witam, szukam jednego filmu z gatunku dramatu. jest to chyba polski film, z fabułą bardzo podobną do galerianek. Nastolatka wciąga swoją koleżankę w ten biznes, chodzą po galerii i szukają sponsorów, którzy będą im kupować prezenty w zamian za seks. Któregoś razu trafiają na klienta, który chce je oszukać i zamiast...
1. Akcja dzieje się gdzieś w Australii. Młoda dziewczyna po śmierci matki przenosi się na wieś do ojca, ojciec gdzieś wyjeżdża, a ona nie jest akceptowana przez macochę, jej dzieci i nowe otoczenie w szkole. Pamiętam motyw, że dziewczyna opiekuje się bezpańskim psem dingo, nazywa go Piorun.
2. Thriller o handlarzach...
Chodzi mi o taki typowy procedural, czyli jedna zbrodnia na jeden odcinek.
Bardzo podobały mi się Dowody zbrodni, więc chciałabym coś w temacie tego serialu. Tylko żadne CSI. Nie chcę też Mentalisty ani Castle, chcę aby sprawy prowadzili prawdziwi policjanci a nie asystenci, pisarze itp.
Znacie moze film w którym koleś jeździ szambiarką chyba po Meksyku i szuka złota o którym wspomina miejscowa legenda? Film z lat 80/90 myślę.
Delikatesy, Bardzo długie zaręczyny, Bazyl człowiek z kulą w głowie, Jedwabna opowieść odpadają.
Zna ktoś może jakieś podobne filmy jak te w tytule? Będę wdzięczny :)
Akcja toczy się w Australii, a dokładnie w małym miasteczku na pustynnych peryferiach. Na początku filmu bodajże kierowca ciężarówki znajduje ciało młodej dziewczyny i potem akcja skupia się na poczynaniach policjanta starającego się rozwikłać sprawę, która doprowadza go do gangu działającego z błogosławieństwem...
Pamiętam, że oglądałam go w telewizji jakieś pewnie z 8 lat temu. Jest to bajka animowana. Nie pamiętam nic oprócz sceny (chyba na sam koniec) jak taki magiczny dostojny jeleń (którego ktoś miał chronić, chyba taka dziewczynka) zostaje zabity. Wiem że to nic nie mówi ale ogólnie była to taka piękna bajka i ten jeleń...
więcejFilmwebowicze, mam w posiadaniu sporą ilość ramek w kolorze srebrnym i chciałbym je jakoś wykorzystać. Zdjęcia odpadają, pomyślałem o plakatach w zmniejszonej wersji (ramy mają wymiary mniej więcej 40x30). Macie jakieś pomysły na plakaty, które nie wyglądałyby sensownie w takim pomniejszeniu? Albo na połączenie paru...
więcej