Witam
Poszukuje filmy które poruszają homoseksualizm w wojsku (np Yossi & Jagger) lub też w innych zawodach mundurowych (policja, straż... itd) albo po prostu w hermetycznych zawodach (odpada kapłaństwo)
Oraz odpada ta komedia z Sandlerem o strażakach.
Hey na długie grudniowe wieczory szukam jakichś filmów o seryjnych mordercach (najlepiej opartych na faktach)
Słucham i dziękuję :)
Szukam filmu, który był rozdzielony jakby na dwie części: teraźniejszość i przeszłość. Akcje przeplatały się, raz urywek był z tego co teraz się dzieje, za chwilę powrót do tego co było. Generalnie film był o kobiecie i mężczyźnie w średnim wieku. Spotykają się oni na ulicy przy jej samochodzie, on pomaga jej w czymś...
więcejSzukam filmu, były to lata gdy jeszcze były walki na miecze, wojna. Dziecko uczyło się od ojca wszystkiego, lecz pewnego dnia na jego oczach ginie cała wioska, Dziecko jakimś cudem przeżyło. Dziecko mam na myśli młodego chłopczyka. Później gdy stał się już dorosły, mścił się na oprawcach. Zna ktoś może? mało pamiętam...
więcejMożecie coś polecić? Chodzi mi o coś w stylu "Pod drzewem, pod zielonym" albo "Cudowne święta Jonatana".
Pamiętam tylko scenę jak człowiek (chyba bo miał niebieski kolor) wchodzi na "scenę" i udziela wywiadu... i jeden cytat, że czas to pojęcie względne i, że informacja w jakim czasie nastąpi koniec (chyba ziemi) jest przydatne ludziom tak jak zdjęcie butli z powietrzem nurkowi. Nie liczę, że po takiej małej ilości...
Szukam filmu, który oglądałam w latach 90-tych na kasecie VHS. Główną bohaterką była dziewczyna, a akcja filmu związana była z Wiedeńskim Praterem lub działa się bezpośrednio w nim? Gdy wybijała konkretna godzina figury ludzi ożywały. Pamiętam niestety tylko te przebłyski.