Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Mama chlopaka wysyła go do dziadków na dużą farmę (chyba w teksasie) aby się zdyscyplinował i naprawił swoje zachowanie. Pamiętam scene gdzy dziadki budzi ho codziennie rano o świcie a on nie chciał wstawać, po czasie sam zaczął już schodzić na śniadanie o danej porze.
Miał również za zadanie wbić pale do ogrodzenia...

więcej

Hey, bardzo lubie klimaty z wieku XVII-XVIII [najlepiej Anglia lub Francja]. Znacie może [napewno ktoś zna ;d;d] jakieś filmy dotyczące tych klimatów?
Z góry dzięki za pomoc ;)

Jakiś czas temu oglądałem film, w którym została zhańbiona (zgwałcona) młoda kobieta. To wydarzenie wywołało kilkugodzinną strzelaninę pomiędzy dwiema zwaśnionymi grupami (rodziny, klany, gangi). Zginęło kilkanaście (kilkadziesiąt) osób. Miejsce akcji może Meksyk, może Ameryka Południowa, czas akcji raczej pierwsza...

Bardzo dawno temu oglądałam film o 2 dziewczynach które wyglądały identycznie ale pochodziły z dwóch różnych domów. Pierwsza była bardzo bogata, była jedynaczką i miała swojego lokaja, druga była biedniejsza miała trzech braci i chyba wychowywał ich tylko ojciec, mieli też napewno psa. Dziewczyny zamieniły się życiami,...

więcej

Witam, szukam filmu który był kiedyś emitowany jak wystartowała telewizja RTL7 w Polsce... Film był o grupce nastolatków (chyba) w kazdym razie była to młodzież, która za sprawą jakiegos zaklęcia zamienila się w ninja... Kazdy mial inny kolor opaski, tak coś kojarze...
Czy ktoś się orientuje o jaki film mi...

Szukam jeszcze filmu, prawdopodobnie chińskiego, w którym była sztuka "Orli pazur" W ostatniej walce taki staruszek siewy w długich włosach walczy z jakimś przeciwnikiem i nagle pojawia się obrońca i za pomocą innej sztuki walki pokonuje dziadka.... Mało precyzyjny opis, ale z filmu zapadła mi tylko w głowie ta nazwa...

więcej

Poszukuje filmu o gościu który budował potężną lodówkę gdzieś w dżungli. Na koniec filmu kazali mu ją rozebrać

chcę pokazać filmy koleżance, ale nigdzie nie mogę znaleźć, pomocy!!!!
plis
1. Powrót syna 2000
2. Wybór Gracie 2004
3. Pokój 2015

Horror/Thriller z lat okolo 2015/17 USA lub brytyjski raczej USA nakrecony w starym stylu chyba lat 80tych pierwsze minuty filmu prawdopodobnie przedstawiaja opiekunke do dziecka poszukujaca pracy idzie chyba na rozmowe lub juz do pracy jako niania

Poproszę o polecenie jakiś szwedzkich, norweskich lub duńskich filmów historycznych, tylko nie tych o wikingach i najlepiej byłoby żeby to były starsze i mało znane produkcje.