Jak w temacie bo, po aplikacji mi nie działa i Google.
Z tego co pamietam, była tak dziewczyna, szkoła w górach na dole miasteczko wieś w którym było dużo upośledzonych ludzi, głuchych czy ślepych.
Profesor czy dyrektor chciał stworzyć człowieka idealnego.
Do tego mu była potrzebna ta dziewczyna by dała świeże geny...
Poszukuję filmu. Fabuła: dziewczyna ucieka z imprezy rodzinnej do baru (bodajże własnych urodzin), tam bawi się do rana, wychodzi z baru z chłopakiem, kończą na jakiejś łące, on zaczyna się do niej dobierać. Ona ewidentnie tego nie chce, nagle pojawia się samochód a w nim mężczyzna, który ratuje ją z opresji, wtedy...
Krutka fabula...jezykoznwca,przyjezdza,,,raczej ameryka poludniowa,w celu zachowania ginacego jezyka,dwchoh pokloconych dawnych przyjaciol,,, jakis konfilkt z mlodosci itd...ktos,cos?
Polećcie,proszę, piękne, wzruszające filmy, które chwytają za serce i poruszają ważne tematy. Filmy o przyjaźni, chorobie, wybaczaniu, miłości. O ludziach zagubionych, próbujących odnaleźć się w życiu. Coś co porusza serce. Dwa dni temu oberzjałam "fisher king" i bardzo mnie poruszył. Może być coś w tym stylu.
Kilka lat temu widziałem w TV pewien film, raczej na pewno komedię. Mężczyzna wyobrażał sobie różne historie miłosne ze sobą w roli głównej, w których poznawał idealne kobiety. W jednej z nich trafił na nauczycielkę w szkole dla głuchoniemych dzieci. Pamiętam, że chcąc się jej przypodobać powiedział w języku migowym...
więcej
Heja, szukam tytułu filmu.
A więc w filmie była dziewczyna która grała w tenisa ziemnego i miała głowę przebitą prętem potem jak była dorosła to jej siostra sprowadziła mumię (zmumifikowane ciało). I pamiętam jeszcze że dziadek jej miał pterodaktyla i go ukrywał. Niestety tylko tyle pamiętam. Proszę o pomoc
Kiedyś znalazłam tutaj chyba rosyjski film dokumentalny. Był o ludziach żyjących na wysypisku śmieci chyba pod Moskwą. Była to jakaś nastolatka i jej babcia, chyba innych ludzi tam nie bylo. Dostał jakaś nagrodę filmową, chyba nieszczególnie prestiżową, byl dla debiutów. Nie oglądałam tylko znalazłam gdzieś i nie...
Komedia sensacyjna ale nie turecka. Ameryka albo GB. Jednego z głównych bohaterów nazywają Turkiem, a on często, zdenerwowany, odpowiada nie jestem Turkiem, jestem Kurdem... Meczy mnie od kilku lat... Pomóżcie.