Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam poszukuje tytulu filmu z lat 2010 -2022 , gdzie fabuła i motyw głównego bohatera kierowany jest tym , iz jest on na początku wyśmiany poniżany , i dokuczanie byc moze z wzgledu wyglądu czy charakteru nie pamiętam cos w stylu jak było w tym filmie Cerdita 20222 ,, prosze o wypisywanie , filmów łączących motyw...

więcej

i mordercy. Tylko nie pamiętam czy ktoś je porwał czy wtargnął im do mieszkania. Były tam później przetrzymywane albo tylko jedna z nich. Bo jest tam taka akcja że jedna z ofiar wymyśliła sobie jakby inne życie w którym udało im się pokonać złola i żyła sobie jako znana pisarka która zbiła fortunę opisują to wydarzenie...

więcej

...od ery sprzed lockdownów i całego tego cyrku. W jednym czasie mamy w repertuarze takie filmy jak Podejrzana, Chora na siebie, W trójkącie, Duchy Inisherin, Babilon, Fabelmanowie, a wciąż mam do obejrzenia jeszcze Aftersun czy Mężczyzna imieniem Otto.

Film opowiada o dwójce dzieci (chłopiec i dziewczyna) o niezwykłych zdolnościach: potrafią przenosić przedmioty na odległość... a tak w ogóle to uciekają, na szczęście pomagają im dorośli. Coś mi się kojarzy, że walczyli też ze sobą (nie pamiętam dlaczego to robili). Film jest anglojęzyczny, oglądałem go w...

Szukam filmu o czarnoskórym artyście ulicznym, malarzu który zostaje odkryty i wprowadzony w świat sztuki. Widziałem go jak byłem dzieciakiem nie wiele pamiętam oprócz jednej sceny jak tworzył wzór karty kredytowej z innym artystą który namalował chyba pegaz a główny bohater tylko przejechał pędzlem z czerwoną farbą i...

więcej

Dwie siostry. Jedna jest zakochana w piosenkarzu a drugo go nienawidzi. Lecą do babci na wakacje tam idą na imprezę urodzinowo dziewczyny tego piosenkarza. Ta siostra która go nie lubi wpada na niego jak próbuje się wymknąć z imprezy, on ją zawozi do lekarza, puźniej do swojego domu żeby samochód zmienić, jego rodzice...

więcej

Nie pamietam zbyt dużo. Ale było jakieś porwanie potem przewoził w samochodzie do lasu. Potem jakaś scena tez była ze woda jezioro i Łódź i nie wiem czy może z tej Łodzi ją porwał nie wiem. Albo ona w jakiejś studni była trzymana.

Witajcie !
Poszukuję dwóch thrillerów z lat 90-tych które leciały kiedyś na RTL7.

Pierwszy z nich był najprawdopodobniej amerykański bądź jakiś kanadyjski i był on zabarwieniu erotycznym..
Był on o pewnej parze bądź małżeństwie które zaprzyjaźniło się chyba z dwoma bądź trzema innymi parami lub małżeństwami które jak...

więcej

Witajcie , co to za film ? sądzac po mimice , Ukraina lub Rosja ? https://www.facebook.com/watch/?v=711809690387772

Miał audycję/premierę ponad rok temu na Cinemax. FIlm dość nowy. Ogądałem zmęczony, ale pamiętam wątki w scenariuszu dotyczące sygnału telefonu ulokowanego w magazynie, zawierającego wskazówki o miejscu przebywania kogoś odpowiedzialnego za włamanie do anteny telewizji wiele lat wcześniej.