Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam
Usiluje przypomniec sobie tytul filmu, ktory byl emitowany pod koniec lat 90 w telewizji polskiej.
Byl to film o ludziach ktorzy stworzyli maszyne, dzieki ktorej z gier komputerowych postacie wychodzily do
realnego swiata - i chyba potem wynikaly z tego jakies problemy...
Prosze o pomoc w odszukaniu...

Czołem,
Potrzebuję Waszej pomocy odnośnie jednego filmu. Dawno go oglądałem, ale ostatnimi czasy go przypomniałem.
Otóż jego fabuła wygląda następująco: Akcja dzieje się najprawdopodobniej w USA. Co raz do pewnego domu, do rodziny zjawiają się ludzie, którzy chcą zawrzeć pewien kontakt ze swymi zmarłymi. Podczas tego...

więcej

Poszukuję tytułu filmu niestety nie pamiętam aktorów i dokładnie roku produkcji.
Akcja filmu jest gdzieś w stanach (texas albo coś w tym stylu - prerie itd) Umiera matka kilkorga dzieci które zostają zabrane ojcu i oddane do sierocińca. Próba odzyskania dzieci przez ojca trwa kilka lat i ostateczny efekt tego jest...

Witam, ostatnio bardzo ciekawi mnie kultura hippisowska, która swe początki miała właśnie w połowie lat 60 w USA. Chciałbym obejrzeć dobry film z całym klimatem hipisowskim w tle, tzn muzyka,sprzeciw wobec ogólnie panującym zasadą i narkotyki. Wczoraj zobaczyłem film "Odlot" (1971r) reż Milosa Formana i bardzo mi się...

więcej

http://www.filmweb.pl/Intermission
tematyką scenerią właśnie takiej Anglii lub Szkocji

Młoda dziewczyna została zawinięta w bandaże i oddana w ofierze, mam wrażenie, że została zabita poprzez zalanie wrzątkiem. Poddała się rytuałowi dobrowolnie, wnioskuję to to po tym, że krzyczała dopiero gdy zaczęła cierpieć. Główny bohater (główni bohaterowie) oglądali tą scenę z ukrycia. Mogę się mylić w...

Witam. Więc szukam komedii romantycznej. Grupa par które maja różne problemy miłosne postanawia pojechać na wakacje. Nie są to wakacje typowe, ale takie dzięki którym mają się lepiej poznać i odnaleźć. W czasie tych wakacji mają przewodnika i są poddawani różnym ciekawym sytuacjom. Dzięki którym mają lepiej poznać i...

więcej

Opis może być troszke chaotyczny ale postaram sie wpisać wszystko co pamiętam.
Oglądałem go z niemieckim lektorem. Rzecz dzieje się latem na 90% w USA.
Trzech kumpli pracuje w buirze projektowym i umawiają się do domu jednego z nich na piwo. W trakcie pogawędki oglądaja TV w którym jest prezentacja "misek' miesiąca....

więcej

Pamiętam tylko tyle, ze główni bohaterowie lub bohater mają tatuaż na ręce, konkretne cyfry które w sumie dają 51. Film kończy się ucieczka tirem i rozbiciem policyjnej blokady. Jest tam jakiś bar w filmie, niestety nic więcej nie pamiętam. Jeżeli ktoś kojarzy tytuł będę wdzieczny:)

jak w temacie