Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam. Poszukuje filmu który widziałem kilkanaście lat temu w telewizji.
Film dość specyficzny mało dialogów , chyba praktycznie wcale tylko komentarze narratora.
Zaczyna się od sceny gdy matka sypie synowi na głowę jakiś proszek na wszy. Chłopak nosi czapkę Nirvany. Ucieka z domu , zostaje przygarnięty przez parę...

więcej

Chciałbym pooglądać jakieś ciekawe horrorki bądź sci-fi z lat: 50,60,70,80. Głównie wtedy jak np. w USA był szał na UFO itd. Będę Wam bardzo wdzięczny!!!

Szukam filmu który widziałam już z 10 lat temu na Hallmarku, obyczaj-romansidło, główna bohaterka to dorosła kobieta której matka/babcia zmarła a ta jedzie do domu wyżej wymienionej (ktorego dostala chyba w spadku..?), wydaje mi się że na Hawajach (albo podobnie ciepłym miejscu :P). Nie mam pojęcia co jeszcze działo...

więcej

Pamiętam cykl filmów typowo młodzieżowych i typowo raczej telewizyjnych ktore pamiętam z lat młodzieńczych (pierwsza połowa lat 00, więc pochodzą pewnie z lat 90-tych). Wszystkie były raczej anglojęzyczne.

1. Film o nastolatku który znalazł się w posiadaniu urządzenia (zegarka) który powodował , że człowiek...

Polski film lata 70-80 o młodym kapitanie, który dostaje pod swoje dowodzenie statek rybacki. Film pokazuje napięte relacje doświadczonej załogi i młodego kapitana, który świeżo po szkole dostaje taki statek pod panowanie. Kapitan odkrywa też dlaczego połowy idą słabo i zyskuje w oczach załogi. Z miesiąc temu film...

Witam, poszukuje filmu była to komedia; grupka znajomych pojechała odpocząć gdzieś do "lasu", na pewno był tam tartak. W tym samym miejscu co młodzież odpoczywało dwóch mężczyzn. Co jakiś czas ktoś z tej młodzieży giną, myśleli, że to tych dwóch mężczyzn próbowało ich zabić, lecz oni jakoś tak przez przypadek zawsze...

więcej

Witam szukam trzech filmów nie pamiętam dokładnie bo to stare są filmy i dokładnie nie pamiętam ale może przez szczegóły się uda znaleźć
1. Jest to film chyba parodia albo komedia o podróżniku który założył się z innym który dostanie się na drugi brzeg ameryki pierwszy, w ich kompani był indianin przewodnik, wiem że...

więcej

Potrzebuję filmy podobne do ; Social Network ; Buntownik z wyboru ; Beautiful mind ; Stowarzyszenie zmarłych poetów.

Chciałbym gorąco zaprosić wszystkich użytkowników filmweb.pl do wzięcia udziału w konkursie na najlepszy artykuł o tematyce filmowej!
Film jest Twoją pasją i lubisz pisać? Wyślij swoją pracę!
Zwycięzca zgarnia pakiet nagród, w którego skład wchodzą:
4 FILMY DVD + 9 KSIĄŻEK + 2 FIGURKI + 3 KOSZULKI + 3 PLAKATY
Czas...

więcej

Szukam filmu z fajnym klimatem w takich jak
-Jezdzec bez głowy z Deepem
-Braterstwo wilków
-Van Helsing
-Hansel i Gretel wowcy czarownic
Nieustraszeni bracia grim