opowiada o facecie który skrywa w swojej głowie skrzynie a w niej można by nazwać potwory lub tego co się boi , akcja rozgrywa się głownie w domu gdzie dochodzi do wali miedzy nim a ludźmi, miedzy czasie jest tam również dziecko i zaczyna zaginać się rzeczywistość i ma złudzenie jak by dom się obracał a on szoruje po...
więcej
Cześć,
szukam tytułu filmu, gdzie przedstawione są opowieści zesłańców. Film z początku lat 90-ych. Zapadła mi w pamięć taka szczególnie poruszająca relacja pani Włodarczyk, która była zabrana do sowieckiego domu dziecka i nie wiedziała co się dzieje z jej matką.
Hej,
Szukam filmu - pamiętam trochę opis/fabułę filmu.
Film opowiada o małżeństwie w którym mąż zostaje podejrzany lub skazany o to że jest seryjnym mordercą. Żona nie może się z tym pogodzić, więc wymyślą plan. Chcę ona popełnić takie same morderstwo i w jakiś sposób odsunąć podejrzenia od męża. Chcę aby policja i...
Od pewnego czasu nie daje mi spokoju film, który oglądałem bardzo dawno. Mężczyzna jest świadkiem wypadku i zgłasza to gdzieś, może na policje nie wiem. To było w mieście, podczas deszczum, może ktoś kojarzy ten film.
Mama chlopaka wysyła go do dziadków na dużą farmę (chyba w teksasie) aby się zdyscyplinował i naprawił swoje zachowanie. Pamiętam scene gdzy dziadki budzi ho codziennie rano o świcie a on nie chciał wstawać, po czasie sam zaczął już schodzić na śniadanie o danej porze.
Miał również za zadanie wbić pale do ogrodzenia...
Hey, bardzo lubie klimaty z wieku XVII-XVIII [najlepiej Anglia lub Francja]. Znacie może [napewno ktoś zna ;d;d] jakieś filmy dotyczące tych klimatów?
Z góry dzięki za pomoc ;)
Jakiś czas temu oglądałem film, w którym została zhańbiona (zgwałcona) młoda kobieta. To wydarzenie wywołało kilkugodzinną strzelaninę pomiędzy dwiema zwaśnionymi grupami (rodziny, klany, gangi). Zginęło kilkanaście (kilkadziesiąt) osób. Miejsce akcji może Meksyk, może Ameryka Południowa, czas akcji raczej pierwsza...
Bardzo dawno temu oglądałam film o 2 dziewczynach które wyglądały identycznie ale pochodziły z dwóch różnych domów. Pierwsza była bardzo bogata, była jedynaczką i miała swojego lokaja, druga była biedniejsza miała trzech braci i chyba wychowywał ich tylko ojciec, mieli też napewno psa. Dziewczyny zamieniły się życiami,...
więcej
Witam, szukam filmu który był kiedyś emitowany jak wystartowała telewizja RTL7 w Polsce... Film był o grupce nastolatków (chyba) w kazdym razie była to młodzież, która za sprawą jakiegos zaklęcia zamienila się w ninja... Kazdy mial inny kolor opaski, tak coś kojarze...
Czy ktoś się orientuje o jaki film mi...
Szukam jeszcze filmu, prawdopodobnie chińskiego, w którym była sztuka "Orli pazur" W ostatniej walce taki staruszek siewy w długich włosach walczy z jakimś przeciwnikiem i nagle pojawia się obrońca i za pomocą innej sztuki walki pokonuje dziadka.... Mało precyzyjny opis, ale z filmu zapadła mi tylko w głowie ta nazwa...
więcej