Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Hejo

Poszukuje filmów o podobnej tematyce znacie jakieś?

cześć i czołem,
nie jestem pewna czy taki film istnieje, bo albo go nigdy nie oglądałam albo nie pamiętam, że oglądałam bo byłam młoda i piękna :D ale skądś mam ten obraz w głowie. A teraz do meritum, czasy wojny lub jakiegoś konfliktu, zostaje ranny żołnierz i zostaje porwany przez wrogą armię w celu przesłuchania...

więcej

użytkownik usunięty

Szukam filmu. Tematyką były walki. Pamiętam, że główny bohater - murzyn, który wyszedł z więzienia walczył dla jakiegoś kolegi, który zmarł w więzieniu i powiedział o tym jakiejś panience, która dał mu boss żeby dla niego walczył. Pod koniec miał walczyć z jakimś najlepszym zawodnikiem, ale zrezygnował.

Co pamiętam?

- film nie miał typowej fabuły, przypominał impresję, ale raczej był fabularny
- kolorowy, w sensie karnawału barw
- dział się z Ameryce Łac., dotyczył Ameryki Łac., lub/i był wyprodukowany przez jakiś kraj południowoamerykański
- wydawało mi się, że nazywa się "Barocco", ale, no właśnie, tylko mi się...

nie jest to kula czy Głębia ,jest to film w którym naukowcy badają statek kosmiczny na dnie oceanu, który okazuje się statkiem ziemskim który przybył 300 lat wcześniej.

Kiedyś oglądałem pewnie film ,lecz nie pamiętam jego tytułu :/ Opowiadał on o Amerykaninie oskarżonym o morderstwo w Chinach ,którego nie popełnił. Pamiętam że w filmie tym toczył się proces sądowy o popełnienie morderstwa ,a główny bohater musiał bronić się sam.

Bandyci scigaja samochodami bohaterow filmu(kobieta i mezszczyzna).Chca się dostać do ambasaday amerykańskiej.Kiedy zblizaja do ambasady,zolnierze amerykańscy biora ich za terorystow i otwierają do nich ogien.Nie mogli wiec dostać się do ambasady od frontu wiec wjechali do ambasady od tylu.Kiedy zolnierze skierowali do...

więcej

Film z dzieciństwa, moze komukolwiek cokolwiek sie skojarzy... Film w stylu okruchy życia, prawdopodobnie był puszczany na tvp1. Dwie kobiety zostają potrącone na pasach, obydwie trafiają do szpitala, jedna jest w krytycznym stanie i umiera i chyba z tego co pamietam staje sie dawca dla tej drugiej. Wychodzi ze...

film w którym plemię dzikusów gotuje mężczyznę i kobietę w wielkim garnku lecz im udaje się wywrócić ten gar i uciekają. Myślałem że to indiana jones ale jednak nie. jak ktoś kojarzy to bym prosił o pomoc

Moja wiedzą jest dość szczątkowa. Pamiętam tylko, że trójka chłopaków skonstruowała statek kosmiczny i polecieli w kosmos. To raczej było dziecięce Sci-fi. Mnóstwo konkretów podałem:|0