film scifi, akcja rozgrywa sie chyba na księżycu albo marsie, astronauci zbierają próbki w postaci kamieni, które poźniej wdzierają im się pod skafandry i zarażają jakaś chorobą. pomóżcie :)
Szukam filmów naukowych...
Interesują mnie filmy w których prowadzi się badania naukowe, odkrywa nowe technologie, nowe światy itp. itd.
Coś na wzór Marsjanina, Apollo 13, Interstellar, Prometeusz, Fantastyczna czwórka (tutaj mam na myśli moment gdy budują pomost pomiędzy wymiarami).
Filmy nie mogą być zbyt stare....
Oglądałem go dość dawno - koniec lat 80 lub początek 90. Film opowiada o niebie (albo niebo jest jednym z epizodów). Ludzie trafiają po śmierci, pamiętam jakiś pociąg(?), kabiny w których mogli obejrzeć poprzednie wcielenia. Film był dość lekki, miał charakter raczej komediowy. Ktoś? Coś? Dzięki z góry.
Film opowiada o dwójce przyjaciół, jeden z nich napadał na przypadkową kobietę i wyrywa jej torebkę z ręki drugi zaś podchodzi i oferuje pomoc i schronienie po czym prawdopodobnie na końcu ją morduje.
Kiedyś oglądałam film w którym facet nie miał pracy, czy tam ją stracił ( nie pamiętam dokładnie) żeby jakoś przeżyć zaczął odpisywać na listy kobiet w pewnym czasopiśmie dla Pań, pisząc te listy z odpowiedział dla redakcji podszywał się za swoją byłą dziewczyne która go zostawiła. Facet zaczyna odnosić wielkie sukcesy...
więcejpamietam,ze byla taka blondynka-dziewczynka ktora byla wielka fanka spidermana,ktory na jej zyczenie zdjal maske i pokazal jej kim jest
film wojenny, byla scena gdzie do domku na jakiejs lace przyszli niemcy a wlasciel posiadlosci chowal zydow z tego co pamietam pod podloga. Niemcy znali juz tego wlasciciela ale z tego co pamietam to zauwazyli poukrywanych zydow ale zdolali uciec.
W sumie nie pamiętam wielu szczegółów, ale może ktoś mi powie co to za film.
Wydaje mi się, że to coś przygodowego. Pamiętam tylko tyle, że bohater musiał przejść określoną ilość kroków, by dotrzeć do miejsca, gdzie jest ukryty skarb. Kiedy tam dociera, to okazuję się, że jest tam jakaś restauracja, czy hotel (Nie...
Film opowiada o młodych małżonkach którzy na koniec dnia mówią sobie ,,dzisiaj się w Tobie zakochałam" On prowadzi winnicę a ona chyba biuro porad małżeńskich.Film rozpoczyna scena jak oboje jadą samochodami cabrio na spotkanie ze sobą. Rodzice postanawiają się rozstać,ojciec zamieszkuje u córki i jest mu bardzo...