Chciałam obejrzeć film i nie pamiętam tytułu... Jedyne co pamiętam, to sam koniec filmu: facet leży w łóżku w swoim pokoju, wszystko jest zakryte prześcieradłami, zeby nie widział swojego odbicia, bo jak widział, to coś się do niego zbliżało, żeby udusić go drutem. Na nieszczęście jego pokojówka, czy tam ktoś,...
Dziś ostatni dzień wakacji. Chciałabym wieczorem móc rozluźnić się przy jakimś dobrym filmie, z humorem, ciekawą fabułą, i fajnymi postaciami. Polecicie jakiś tytuł?
dobry wieczór,
Nie mogę przypomnieć sobie tytułu filmu. Opowieść o dziecku, ktory po smierci matki odkrywa w sobie talent kulinarny i za wszelką cenę próbuje przypodobać się ojcu. Później konkuruje z macochą. Kiedy ojciec umiera on opuszcza dom i zostaje (chyba) szefem kuchni. Muzyka prawdopodobnie z utworami Dusty...
Witam. Minął kolejny rok, więc znów próbuję znaleźć tytuły filmów, które od lat nie dają mi spokoju.
1) Horror z motywem nawiedzonego domu. Wprowadza się jakiś gostek (chyba sam ale nie jestem pewien) do domu na przedmieściach i tradycyjnie zaczyna straszyć. Zjawia się ekipa z aparaturą do namierzania duchów i okazuje...
Dawno temu ogladalem na Polsacie taki film niby to przygodowy ale tez fantastyczny. Byl o dwojce rodzenstwa (dwoje braci) jednego chyba ktos pozniej uprowadzil ale wczesniej odkryli ze pod lozkiem jest zejscie to jakiejs krainy vos ala szafa do narni. I po tym jak ten jeden brat znika drugi wchodzi pod lozko do tej...
więcej
Witam.
Szukam starszego filmu, jeśli dobrze pamiętam, to był czarno-biały, stawiam na lata 50-te, ale może mówił nawet o latach 40-tych czy 30-tych. Zagraniczny. Dość dobrze pamiętam treść, więc na wszelki wypadek
SPOJLER!!!
Akcja ma miejsce w mieszkaniu jednej rodziny. Mieszka tam młode małżeństwo z synkiem i...
Szukam filmu w którym grupa młodzieży pojechała do Czech na wycieczke i był tam morderca, który chciał byc chirurgiem. Wiercił np wkrętarka w kolanie.
Z góry dziękuję.
Szukam filmu o porwaniu malej dziewczynki. Musi ocalić ją tata, pamietam ze ma jakiś czas na zabójstwo jakiejś pani premier/kandydatki na posła czy innej kobiety związanej z polityka. Proszę pomozcie :(
Słuchajcie oglądałam parę lat temu w tv film o chłopaku z małego miasteczka, w którym była wiecznie zima. W końcu przyszła lawina zabijając wszystkich jego znajomych i rodzinę a on przeżył, bo chyba gdzieś się zamknął. Nie pamiętam dużo to było dawno ale jestem prawie pewna że to film z Estonii chociaż moge się mylić....
więcejDawno temu oglądałam i nie jestem pewna czy cały i czegoś nie pomieszam, ale pamiętam, że jakiś facet popełnił zbrodnię i ktoś ( wydaje mi się, że jakiś jego mentor czy whatever) kazał mu zgłosić się na policję. Facet trafił do więzienia i jedyne co mi się przypomina to to, że dyrektor więzienia hodował truskawki i on...
więcej