Znacie jakieś filmy, w którym występują kobiety w zbrojach?
Kojarze Sif z Thora i Eowine z LoTR.
Z góry dzięki :)
Pamietam, że jakiś czas temu czytałam opis tego filmu... chodziło o to,że jakaś kobieta, ktora ma depresje czy problemy psychiczne postanawia wyjechac do domku nad jeziorem. Nie pamietam czy z mężem czy też nie. Film był chyba z gatunku dramat i z tego co kojarze nie jakis meeega stary... Niestety totalnie nie pamietam...
więcej
Poszukuję filmów drogi z nutą dramatu, lecz generalnie optymistycznych, zabawnych.
Coś jak Dirty Girl, Troje na gigancie, The Fundamentals od Caring.
Wskazówki:
-na świecie ludzie przestają "umierać", tj po śmierci stają się rozumnymi zombie
-główna bohaterka zostaje w trakcie kłótni zastrzelona przez ex chłopaka. Staje się "żywym trupem"
-mimo, że zombie funkcjonują w społeczeństwie, są represjonowani. Dziewczyna także zaczyna odczuwać niechęć wśród...
hej. Chciałbym prosić o pomoc w zidentyfikowaniu filmu. Nie znam jego fabuły, bo widziałem tylko fragmenty w telewizji. Dawno temu. Jedyne co zapadło mi w pamięć (jest to jednocześnie powód dla którego film chcę znaleźć), to świetna scenografia i dobór lokacji w których film był kręcony.
Była w nim pokazana polska...
Szukam filmu o zbrodni doskonałej podobny do dziewczyna z tatuażem. Chodzi mi o to by był zabójca, który jest świetny w swoim fachu i detektyw, który nie jest gorszy w tym co robi
Więc kilka miesięcy temu albo więcej oglądałem zwiastun takiego filmu. Zawiasy wyglądał tak: Był jakiś mężczyzna, który posiadał żonę i dzieci.. Jak dobrze pamiętam był architektem i miał bardzo duży i ładny dom.. Pewnego dnia jego żona i dzieci wyjechały chyba ma wakacje i on został sam. Pewnej nocy(jal dobrze...
Mam pytanie czy zna ktoś tytuł filmu, kojarzę że jest on o parze która się w sobie zakochuje dziewczyna ma bogatego ojca który jest trochę nerwowy bo zmarł mu jeden syn, kojarzę też scenę że chłopak tej dziewczyny ( kiedy jeszcze nim nie był ) stoi z czarnoskórym kolegą i pracują w hotelu czy czymś jako ci chłopcy...