Witam. Tyle pamiętam :
Przed pierwszą wojną koledzy z klasy zaciągają się do wojska. W koszarach podczas szkolenia gnębił ich sierżant, którego potem spotykają na wojnie. W czasie pierwszej walki sierżant tchórzy.
Oglądałam go na pocz. lat 70-tych w TVP. Film b.stary, czarno-biały, chyba włoski. Pamiętam scenę jak chłopak z miłości dusi dziewczynę w publicznym miejscu, chyba przy fontannie w dużym mieście. Kojarzę tą scenę z gołębiami, których było mnóstwo na tym placu. Tak to mi utkwiło w pamięci. Czy ktoś może ma jakieś...
Szukam filmu o fioletowym kosmicie który spotkał dziewczynkę o imieniu Mink. Do wszystkich którzy to czytają: nie mam na myśli filmu Dom, nie mam też na myśli Widgeta. Ten kosmita przyjaźnił się z czarnowłosym chłopakiem. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam
Poszukuję ciekawych, zaskakujących, naładowanych (przeładowanych) thrillerów kryminalnych.
Coś jak Uśmiech Melodie, The Factory, Remedium, W moich snach, Gothika.
(Nie trzeba polecać tych znanych, które obejrzało kilkaset a chce obejrzeć kilkadziesiąt tysięcy).
jak wyżej, chciałabym obejrzec film najlepiej o młodych ludziach którzy muszą podjąć ważne decyzję w życiu, usamodzielnic się, wyprowadzić i tego typu
Dzień dobry, poszukuję filmu o arabskiej rodzinie żyjącej w Wielkiej Brytanii. Jeden z synów jest policjantem, córka spotyka się z jakimś chłopakiem i rodzina dochodzi do wniosku, że hańbi ich dobre imię, więc postanawiają ją zabić, jej się udało uciec, ale rodzina się nie poddaje i wynajmuje specjalistę od zabójstw,...
więcejMieszkala para w jednym domu, razem byli agentami ale zona w damskiej agencjia mąż w meskiej. Oboje przed soba udawali inne osoby... kiedy sie dowiedzieli kim nawzajem są próbowali sie zabic
Film jest o bokserze który ma żonę i córkę. Jest najlepszym bokserem i na jednej z imprez jego rywal zaczyna się z nim wykłócać, dochodzi do awantury i zostaje zastrzelona jego żona. Jest w filmie scena jak niszczy samochód po pijaku, że odbierają mu córke dopóki nie znajdzie mieszkania i pracy. Wydaję mi się, że film...
więcej