dziewczyna ze wsi przenosi się do miasta, dużo techno, dziewczyna się zmienia, tytuł "inferno" albo "piekło", nie pomieszało mi się coś z innym filmem? proszę o rozwianie wątpliwości...
Szukam tytułu filmu/serialu,który oglądałem jak byłem dzieckiem w polskiej TV,pamiętam tylko tyle ,ze główny bohater śledził obcych którzy byli wśród ludzi i wyglądali jak ludzie,a gdy detektyw?-trafił obcego z broni/lasera już nie pamiętam to chyba był efekt rentgena i obcy rozpadali się w powietrzu
Ja osobiście chciałbym zobaczyć ekranizacje przy dobrym budżecie książkę Roberta J. Schmidta " Szczury Wroclawia" ksiazka byla zarabista i w końcu by mogl powstać dobry polski horrorek.
Czy znacie tytuły jakis takich znanych filmow gdzie akcja głownie dzieje sie w Paryżu??? Wypiszcie proszę, bo mam ochotę na taka wycieczkę filmowa.
Ja na swoim koncie mam juz:
Kod Leonarda
Niebo nad Paryzem
Paris Je t'aime
Francuski pocalunek
Rózową panterę
co wam jeszcze przychodzi do glowy ???
jedna to idzie Janek na jagody - leciala 12- 14 lat temu na tv polonia,polska bajka,natomiast nie znam tytułu drugiej bajki opowiada o tym,jak maly zielony ludzik wyszedł do ogródka a tam dżdżobnice zjadają sałatę i pobiegł na skarge do kurnika powiedziećo tym kwokom,wtedy najważniejsza kwoka wybiegła z innymi kwokami...
więcej
Wpadł mi w oko film http://www.filmweb.pl/film/Zbrukana-2014-715302 ale..
jakieś 10 lat temu może mniej oglądałem bardzo podobny film o podobnej tematyce, drużyna footballu zgwałciła/wykorzystała seksualnie dziewczynę tylko że ona była opóźniona psychicznie/upośledzona w niewielkim stopniu, miasteczko było małe i dumne...
Cześć!
Poszukuję filmu w którym charakterystyczne było to, że istniały 2 światy, jeden na górze, drugi na dole. Na początku filmu kobieta z jednego świata i chłopiec z drugiego spotykali się na jakieś górze, później ktoś strzałem (?) ich rozdzielił. Po dłuższym czasie udało im się jakoś odnaleźć i zaczęli się...