Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Film hiszpańskojęzyczny, najprawdopodobniej o byłym naziście, który maltretował dzieci w swojej posiadłości. Później zachorował (?) i został zamknięty w specjalnej kapsule umieszczonej w jednym z pokoi. Wtedy do opieki nad nim zgłasza się jego była ofiara - teraz nastolatek.
Będę niezmiernie wdzięczna za jakikolwiek...

więcej

A więc szybko streszczę fabułę. Prezentuje się ona tak ,że grupa Templariuszy znalezła kawałek krzyża i muszą go zanieść do ziemi świętej. Jednak po drodze jawnie będzie ich nękał szatan zsyłając na nich różne przekleństwa np: szarańcza, opentanie mnichów, martwe wrony itp. Pamiętam też ,że pod koniec filmu rycerze...

Poszukuję horroru, wyglądał na dosyć świeży, nie dalej wydaje mi się jak 2000 rok, amerykański myślę bądź brytyjski.
Trochę w klimacie "Krąg" bo też pamiętam dziewczynkę, mianowicie pamiętam dwie sceny:

1. Policjanci, kobieta i mężczyzna znajdują sukienkę zamordowanej dziewczynki.
2. Policjantka w pomieszczeniu...

więcej

Cześć, poszukuję filmu, ale pamiętam go trochę jak przez mgłę. Wiem, ze jest na takiej samej zasadzie jak "Listy do Julii". Chyba wyszedł w któreś walentynki, ale mam problem ze znalezieniem. Pewna starsza kobieta przybywa rok w rok na peron czekając aż wróci jej ukochany. Niestety nie wraca. On wyjechał na wojnę i tam...

więcej

Witam.
Poszukuje starego filmu ,który leciał na Hallmark ( z 15 lat temu).
Jedynie pamiętam że w filmie jest dziewczyna która ma chorą psychicznie matkę. Pamiętam jeden urywek jak matka idzie do biblioteki ( takie bardzo małe pomieszczenie ) oddaje książkę po czym zabiera z rąk bibliotekarki mówiąc że chce ją...

Widziałam kiedyś film, produkcji amerykańskiej, terapeutka prowadziła swoją pacjentkę, a potem okazało się, że to jej przyszła synowa. Film raczej lekki, może nawet komedia. Ktoś kojarzy tytuł ?

Szukam amerykańskiego filmu. Jeden, lub dwóch facetów przyjeżdża na pustkowie i wystawia stół. Przychodzą ludzie z wioski i pytają o co chodzi. Okazuje się, że ich kolega chce zorganizować wesele i zaprosić wszystkich mieszkańców. Okazuje się ciągle, że coś nie dojedzie - orkiestra, jedzenie, stoły itd. Mieszkańcy...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

jak się nazywa ta polska komedia (chyba jakaś kultowa): Przyjeżdża gdzieś Amerykanin który szuka żony, główną bohaterką jest chyba ładna brunetka, ktoś chciał wysadzić gęsi dynamitem, sporo góralskiej gwary i humoru, gdzieś tam kręcą "Krzyżaków" i jest zabawna scena jak jeden krzyżak na koniu jeździ w kółko wokół...

Szukam filmu gdzie dwóch bohaterów filmu ze sobą rywalizuje, i dzięki temu wchodzą na wyżyny swoich możliwości, gdzie jeden chcę za wszelką cenę, być lepszy od drugiego. . Ostatnio oglądałem Wyścig z 2013 i Prestiż z 2006, były o podobnej tematyce i wciąż czuję niedosyt :)