Witam. Poszukuję filmu sprzed lat. Niestety, jedyne co pamiętam to chłopców, którzy poznawali dziewczyny, zwabiali je do lasu i zabijali. Pomoże ktoś? :)
Hej, bardzo dawno temu oglądałam film (nie dokończyłam go wtedy) i nijak nie potrafię ponownie go odnaleźć.
Oto charakterystyczne sceny które zapamiętałam:
- było to o rodzinie, która mieszkała gdzieś oddalona od rzeczywistości, ojciec był jakimś urzędnikiem. Miał żonę i trójkę prawie dorosłych dzieci, na których...
Witam, poszukuję filmów podobnych do "Oczy szeroko zamknięte", "Zagubiona autostrada" czy "Mulholland drive", a więc takich, które zmuszają do głębszej analizy, zostają w głowie, ujmują klimatem. Z góry dziękuje.
Cześć!
Poszukuję przerażających filmów, idealnych na maraton horrorów i bardzo proszę Was, Kinomaniacy, o podpowiedzi dotyczące tytułów. Zależy mi, żeby były one faktycznie DOBRE... Razem z moim parterem filmowym zaczeliśmy od Jamesa Wana, ale film "Obecność" nie trzymał mnie w napięciu i był nieco płytki...
Kolega miał prośbę o romanse "młodej ze starym", a ja niedawno oglądnęłam piękny film o romansie "młodego ze starą".
Niestety nie pamiętam tytułu - może wasze wpisy mi pomogą.
- Czyli konkretnie
Proszę o tytuły i główne wątki filmów z romansem "młodego ze starą"
Chętnie także oglądnę filmy o podobnej tematyce...
Szukam starego filmu katastroficznego opartego na autentycznym wydarzeniu: wskutek błędu w przeliczeniu jednostek wagi liniowy odrzutowiec startuje z niewystarczającym zapasem paliwa. Paliwo kończy się w trakcie lotu i załoga próbuje (z sukcesem) wylądować odrzutowcem jak szybowcem. Film zaczyna się od sceny w...