Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Znacie może jakieś podobne filmy takie jak "9 Mil" ? Chodzi o przemyt narkotyków, najlepiej z akcją ale nie koniecznie.

lata 80 albo przełom na 90. Film był o jakimś skinheadzie albo po prostu łysym nacjonaliście, zapewne powiązanym z światem przestępczym. Pamiętam że zaczynał się od zamieszek i rozróby pomiędzy nacjonalistami i chyba anarchistami/punkami/kapitalistami wiem że była ostra walka podczas której użyto nawet jakiejś żelaznej...

więcej

Pierwszy mój post przeszedł bez echa... Proszę o pomoc w odnalezieniu właściwych tytułów filmów, które widziałem w latach 90-ych. Poniżej ich lista. Daty oznaczają kiedy widziałem film: czyli rok produkcji danego filmu musi być mniejszy lub równy od tej daty.

1 ŚWIETNA DZIEWCZYNA 1991-02-08 VHS DRAMAT
2 KWIATY BEZ...

więcej

Cześć.
Jak w tytule - szukam filmu katastroficzno-przygodowego, najpewniej amerykańskiego, może kanadyjskiego, o czym świadczy sceneria.
Rzecz dzieje się w lesie, w górach, zimą, krajobraz jak na Alasce. Rozbija się samolot, ale chyba niewielki, bo z katastrofy uchodzi dwóch mężczyzn, niewykluczone, że byli oni...

Znacie jakieś dobre komedie które można obejrzeć z dziećmi 8-12 lat?

Witam serdecznie, niedawno oglądając powtórnie film "13 wojownik" przypomniał mi się świetny film. Natomiast problem jest taki, że kompletnie nie pamiętam jego tytułu, aktorów i poniekąd fabuły.
Kojarzę tylko jedną, fantastyczną scenę. Chodziło w niej o to, że garstka wojowników (chyba vikingów) uciekała przed armią...

więcej

Kilka lat temu oglądałem komedię. Zapadły mi w pamięć dwie rzeczy: facetowi puchnie jądro, idzie do lekarza, który stwierdza że trzeba je usunąć. Po usunięciu wpada na pomysł żeby zrobić sobie breloczek z wyciętego jądra. Jądro gdzieś ucieka, a ktoś robi breloczek z orzecha, a on nic o tym już wie. Pamiętam jeszcze...

Szukam filmu o tematyce homoseksualnej, a konkretnie filmu w którym dwóch nastolatków ze szkoły zakochują się w sobie, ale gdy jeden z nich dołącza do kółka w szkole gdzie są same lesbijki i geje on odchodzi (nie wchodzi do klasy) i nie przyznaje się do chłopaka. Strasznie mi się spodobał i chciałam go obejrzeć jeszcze...

więcej

Szukam filmu o tematyce homoseksualnej, a konkretnie filmu w którym dwóch nastolatków ze szkoły zakochują się w sobie, ale gdy jeden z nich dołącza do kółka w szkole gdzie są same lesbijki i geje on odchodzi (nie wchodzi do klasy) i nie przyznaje się do chłopaka. Strasznie mi się spodobał i chciałam go obejrzeć jeszcze...

więcej

Kilka lub raczej kilkanaście lat temu oglądałam pewien film o cyrku- film był raczej stary, ale już kolorowy. Jedyne co pamiętam to, że był CHYBA włoski i miał czerwony plakat. Gatunek- coś w stylu horroru. Nie wiem czy ktoś jest mi w stanie pomóc, bo niewiele pamiętam. Szukając, w google i tutaj filmów o cyrku nie...