Znacie może jakieś podobne filmy takie jak "9 Mil" ? Chodzi o przemyt narkotyków, najlepiej z akcją ale nie koniecznie.
lata 80 albo przełom na 90. Film był o jakimś skinheadzie albo po prostu łysym nacjonaliście, zapewne powiązanym z światem przestępczym. Pamiętam że zaczynał się od zamieszek i rozróby pomiędzy nacjonalistami i chyba anarchistami/punkami/kapitalistami wiem że była ostra walka podczas której użyto nawet jakiejś żelaznej...
więcej
Pierwszy mój post przeszedł bez echa... Proszę o pomoc w odnalezieniu właściwych tytułów filmów, które widziałem w latach 90-ych. Poniżej ich lista. Daty oznaczają kiedy widziałem film: czyli rok produkcji danego filmu musi być mniejszy lub równy od tej daty.
1 ŚWIETNA DZIEWCZYNA 1991-02-08 VHS DRAMAT
2 KWIATY BEZ...
Cześć.
Jak w tytule - szukam filmu katastroficzno-przygodowego, najpewniej amerykańskiego, może kanadyjskiego, o czym świadczy sceneria.
Rzecz dzieje się w lesie, w górach, zimą, krajobraz jak na Alasce. Rozbija się samolot, ale chyba niewielki, bo z katastrofy uchodzi dwóch mężczyzn, niewykluczone, że byli oni...
Witam serdecznie, niedawno oglądając powtórnie film "13 wojownik" przypomniał mi się świetny film. Natomiast problem jest taki, że kompletnie nie pamiętam jego tytułu, aktorów i poniekąd fabuły.
Kojarzę tylko jedną, fantastyczną scenę. Chodziło w niej o to, że garstka wojowników (chyba vikingów) uciekała przed armią...
Kilka lat temu oglądałem komedię. Zapadły mi w pamięć dwie rzeczy: facetowi puchnie jądro, idzie do lekarza, który stwierdza że trzeba je usunąć. Po usunięciu wpada na pomysł żeby zrobić sobie breloczek z wyciętego jądra. Jądro gdzieś ucieka, a ktoś robi breloczek z orzecha, a on nic o tym już wie. Pamiętam jeszcze...
Szukam filmu o tematyce homoseksualnej, a konkretnie filmu w którym dwóch nastolatków ze szkoły zakochują się w sobie, ale gdy jeden z nich dołącza do kółka w szkole gdzie są same lesbijki i geje on odchodzi (nie wchodzi do klasy) i nie przyznaje się do chłopaka. Strasznie mi się spodobał i chciałam go obejrzeć jeszcze...
więcejSzukam filmu o tematyce homoseksualnej, a konkretnie filmu w którym dwóch nastolatków ze szkoły zakochują się w sobie, ale gdy jeden z nich dołącza do kółka w szkole gdzie są same lesbijki i geje on odchodzi (nie wchodzi do klasy) i nie przyznaje się do chłopaka. Strasznie mi się spodobał i chciałam go obejrzeć jeszcze...
więcejKilka lub raczej kilkanaście lat temu oglądałam pewien film o cyrku- film był raczej stary, ale już kolorowy. Jedyne co pamiętam to, że był CHYBA włoski i miał czerwony plakat. Gatunek- coś w stylu horroru. Nie wiem czy ktoś jest mi w stanie pomóc, bo niewiele pamiętam. Szukając, w google i tutaj filmów o cyrku nie...