Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Np. cos w stylu uprowadzonej.

Mam do waspytanie- jakie znacie filmy zwiazanych i prezentujacych historie Anglii? Dziekuje za odpowiedzi, zalezy mi takze na dokumantalnych.

Witam,
Szukam filmów w których deszcz odgrywa ważną rolę.
Buduje klimat, jest nim przesiąknięty cały film i ogólnie odgrywa kluczową rolę.
Chodzi mi o coś pokroju Siedem, Blade Runner itp.
Najlepiej dramaty, obyczaje, komedie itd.
Nie podawajcie filmów s-f ani filmów w których pojawia się jedna scena z deszczem....

więcej
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

Proszę o pomoc w znalezieniu film opowiadającym o epidemii w mieście, pamiętam, że główny bohater zostaje w domu okleja okna drzwi folia żeby nie dostało się powietrze z zewnątrz a na końcu przychodzą ludzie w skafandrach i go zabijają

Czu ktoś rozszyfruje z jakiego izraelskiego filmu pochodzą zdjęcia ilustrujące piosenkę "Yeroushalayim shel zahav "? https://www.youtube.com/watch?v=eesXEM3EJJA

Szukam filmu gdzie młodzi planują ślub i dla jaj zapraszają papieża
Ten przyjmuje zaproszenie

chodzi mi o film który leciał w częściach: był o mężczyźnie który posiadał kopalnie, była ruda kobieta która dla niego służyła potem się z nim ożeniła i mieli dziecko które na koniec umarło. Jego jeszcze po drodze wplątano w jakiś spisek, kiedy żołnierze zabierali tego mężczyznę był on ze swoją żoną na klifie i...

więcej

szukam filmu w ktorym chlopak kupuje zadurzego kondona i ukrywa go w kiblu matka go znajduje i opowiada o tym kolerzankom u fryziera

Cześć,
Poszukuję filmu, który oglądałam jako dziecko i którego tytułu nie znam. Pamiętam jednakże dwie sceny z tego filmu:

1. Scena prawdopodobnie ukazana była jako retrospekcja. W tej scenie matka kąpała niemowlę. Wyszła na chwilę aby odebrać telefon, a gdy wróciła okazało się, że to niemowlę się utopiło.
Film...

więcej