Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Był to jakiś odcinek starej kreskówki w stylu "Kleszcza" albo "Animaniaków", ale będzie trudno znaleźć. Mógł to być równie dobrze "Walter Melon", ale pamiętam tylko krótki fragment. Ktoś wpada do wody, w której znajduje się rekin. Drapieżnik połyka go, ale zaraz potem wypluwa i odzywa się ludzkim głosem : "Jestem...

Poszukuję filmu o dziewczynie, która ma nadzwyczajne umiejętności parapsychiczne (widzi przyszłość). Najpierw jest zbuntowaną nastolatką przetrzymywaną i badaną w ośrodku służb specjalnych a potem pracuje dla tych służb. Film amerykański lub kanadyjski z ostatnich 10 lat. Główny wątek to relacja między dziewczyną a jej...

więcej

Obejrzałam wczoraj pewien film - horror, niestety nie znam tytułu, po prostu leciał w tv a programu w gazecie nie czytam. Proszę pomóżcie jeśli znacie i podajcie tytuł.
Fabuła wygląda mniej więcej tak: (opowiem bardzo ogólnie)
W czasie II WŚ w Anglii trwa ewakuacja dzieci z pewnego miasteczka. Ich rodzice są...

Widziałam kiedyś zwiastun pewnego komediowego serialu o gejach. I jeden z nich (blondyn) był bodajże pewny swojej orientacji, a drugi (szatyn) chyba nie do końca. Ten blondyn zachowywał się troszkę zniewieściałe.

I tyle niestety tylko pamiętam, może ktoś kojarzy? :/

Poszukuję filmu!! Jedyne co pamiętam to to, że film jest o grupce dzieci bodajże uciekających z domu. Znajdują się później oni w jakiejś "bazie" gdzie z tego co pamiętam odbywają się wyścigi go-kartów. Kluczowy moment, który zapadł mi w pamięci to fakt iż pewna dziewczyna z tego filmu załatwiała swoje potrzeby na...

Witam wszystkich forumowiczów !!! Poszukuję amerykańskiego filmu (oceniam go na lata 70-80). Niestety nie oglądałem go od początku. W pewnym amerykańskim miasteczku sędzia sądzi jakiegoś inteligentnego psychopatę mordercę. Po skazaniu go na śmierć okazuje się, że było ich dwóch i podzielili się morderstwami przez co...

więcej

Poszukuję brytyjskiego filmu w którym ktoś porywał i zabijał nieuczciwych polityków.

mężczyzna jedzie samochodem z żoną i dzieckiem z braku czasu chce skrócić sobie drogę, samochód się psuje na pustkowiu, wszyscy nocują w samochodzie. Gdy mężczyzna budzi się rano, nie ma żony ani dziecka, tylko domek w oddali, gdzie jak się okazuje później nawiedza go anioł śmierci w postaci starca z córką. Na końcu...

więcej

Witam, szukam filmu który oglądałem w telewizji w dzieciństwie. Wydawało mi się, że jego tytuł brzmiał po prostu "G". Opowiadał o wyjątkowo spokojnym murzynie, który spacerował sobie po ameryce w białej szacie. Pewnego dnia potrąca go mężczyzna, a potem wykorzystuje jego dar przekonywania do tworzenia genialnych...

Był on o jakimś chłopaku, który poznał grupę hakerów i wszedł w ich środowisko. Utworzył w swoim domu ich bazę i zaczął organizować ataki na coraz większe i bardziej liczące się instytucje.