cześć wszystkim fetyszystom kina,
Film raczej z lat 90, bohaterem jest czarnoskóry chłopak który wraca do stanów z wojny w wietnami, czeka na niego w domu dziewczyna/żona mają córkę. W czasie jego nieobecności jego rodziną opiekował się lokalny gangster/alfons nie wiadomo co to za jeden ale generalnie chłop miał...
mam pytanko szukam filmu akcja toczyła się w samolocie kilku przyjaciół świętowało urodziny koleżanki jak się okazało obsługa to byli terroryści jedynie kto może im pomóc jest ochroniarz co jeszcze pamiętam to że musieli lądować w bazie wojskowej a te wojsko musiało zrobić pas do lądowania
Szukam filmów które oglądałem baardzo dawno temu:
1. Główny bohater, młody facet (chyba był pilotem) trafia do środka dżungli, do plemienia dzikich indian i zaczyna z nimi mieszkać, poznawać, żeni się (sielanka- eba* konsumpcjonizm). w końcu zaraża całe plemię chorobą.... tyle pamiętam. Miał jeszcze bardzo ładną...
Szukam filmu animowanego, który uwielbiałam jako dziecko.
Prawdopodobnie z lat 80 lub 90, jeśli się nie mylę to bohaterowie byli zwierzętami, główny bohater to taki mniej więcej Robin Hood (ale nie chodzi mi o film http://www.filmweb.pl/film/Robin+Hood-1973-35390), kochał się w księżniczce, ale król go nie lubił...
Szukam filmu, który oglądałem w 2004 roku . Były pokazane dwie grupy ludzi (grupa dobrych i i grupa jakiś bandytów, i była pokazana odcięta dłoń człowieka, rozmawiali o czymś, pokłócili się i zaczeli się bić (nie używali broni) . Akcja działa się w zamkniętym pomieszczeniu. Były takie akcje że jeden facet wpadł do...
Dzień dobry
Zapisuję tytuły obejrzanych filmów od 1991 roku. Mam problem ze zidentyfikowaniem 46 z nich. Proszę o pomoc. Lista poniżej. Daty oznaczają kiedy widziałem film: czyli rok produkcji tego filmu musi być mniejszy lub równy od tej daty.
1 ŚWIETNA DZIEWCZYNA 1991-02-08 VHS DRAMAT
2 KWIATY BEZ...
Szukam filmów i seriali koncentrujących się lub zahaczających o temat baletu. Obojętny czas i kraj pochodzenia, z tym że szukam filmów fabularnych, nie dokumentalnych.
Dziadek jakiś były komandos obezwładnia w autobusie gangstera. Potem gang zabija mu kumpla i dziadek postanawia się zemścić.. W końcowej scenie ściga autobusem szefa gangu... coś takiego.. pomóżcie mi z tytułem.. dzięki
Ostatnio oglądałem film typu "Droga bez powrotu" niestety nie wiem jak sie on nazywał. Mniej wiecej polegał na grupie przyjaciół (2 pary i gruby), która wyjechała do lasu, gdzie zginał członek z rodziny jednego chłopaka, ktory nie chciał z tego powodu tu przyjeżdzać bojąc sie ze legenda sie powtórzy. Ale powtórzyła sie...
więcej