Witam. Ostatnio oglądałem Unstoppable i dotarło do mnie, że chciałbym zobavzyć więcej tego typu filmów. Ciasnota i ciągły ruch naprawdę mnie wciągają i chciałbym poznać więcej tytułów dowolnego gatunku byleby większość filmu rozgrywała się w pociągu.
Jakieś prawdziwe sugestie?
Witam. Chodzi o film polski, mniej więcej lata '80. Amerykańska tancerka traci w Polsce dokumenty. Musi się dostać do Yokohamy. Pomaga jej bezinteresownie pewien literat. Przy zaangażowaniu wielu ludzi i różnych perypetiach udaje się zdobyć nowe dokumenty i pieniądze na wyjazd. Ktoś zna tytuł?
Szukam thrillerów/horrorów/kryminałów/dramatów, których fabuła opiera się na zaginięciu kogoś i poszukiwania przez detektywa/detektywów/policjantów tej osoby. Mroczny klimat, zagadkowość. Mogą być też zagadkowe morderstwa. Zależy mi właśnie na tym, a także aby film miał tą minimum 6.0 średnią. Nie musi być...
Oglądałem go z 3 razy i dostałem oświecenia !! jaki błąd popełnił reżyser szok !!!. w scenie podziału sztabek pan Lipski pan Siara , siara dostaje telefon że Szakal zabił Jurka Kilera...... na to Lipski mówi widzisz Siara jak ty wszystko pottrfisz spieprzyć......ale ja mam plan podstawimy nowego Kilera (Moralesa...
Nie pamiętam dokladnie o czym byl, na pewno nie jest to 'Nie ma to jak hotel', 'Nie ma to jak statek' ani 'Bliźniaki Cramp'. Grali tam normalni aktorzy. I raczej tez nie byl to serial komediowy, bardziej melodramat/obyczajowy.
Jeśli ktoś zna tytul, proszę o pomoc.
Dwojga ludzi dostaje w spadku dom w zupełnie innym miejscu, niż sie aktualnie znajdują. Mężczyzna ma zamiar sprzedać ten dom, kobieta jednak chce go zatrzymać i zrobić z niego hotel/restauracje (nie pamiętam dokładnie). Mężczyzna traci prace i cały swój majątek, więc postanawia zamieszkać w owym domu. Para zakochuje...
więcej
Hej, oglądałam kiedyś film o dziewczynie która jedzie na ślub do rodzinnego miasta i spotyka w drodze przyjaciela swojego brata, później muszą udawać pare bo jego ojciec jest cięzko chory, w końcu zakochują się w sobie i biorą ślub.
Jaki to moży być film?
Zadający motyw ustala ile tytułów należy podać.
Można podać łatwy motyw i zażądać np 7 tytułów, albo podać coś ambitniejszego i
zażądać dwóch.
Czasem motyw jest zbyt banalny a czasem zbyt trudny, stąd ten pomysł. Wymaganą
liczbę piszemy w nawiasie, jak ktoś by nic nie napisał, przyjmujemy, że 5. Zaleca się...
Nie potrafie sobie przypomniec tytulu, a jestem pewna, ze to dosyc znany film. Rozpoczyna sie on scena w domu starcow (w ktorym mieszka glowny bohater). Mieszkancy ogladaja film. Pokazana jest scena tanca, ktora przypomina bohaterowi jego zone, ktora juz nie zyje. Praktycznie caly film oparty jest na retrospekcji. Pod...
więcej