Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Szukam japońskiego filmu, może z lat 70. Opowiadał o rykszarzu imieniem Gizaburu. Pamiętam, że zdradzała go żona.

Hej, szukam pewnego anime (animacji 3d) która była kiedyś na youtube pod nazwą rewind lub coś w tym stylu.
Akcja rozgrywa się w postapokaliptycznym świecie bohaterowie to matka i syn którzy ukrywają się w schronie. Chłopiec nie zna świata innego niż postapo i słucha ze szpulowego magnetofonu dźwięków ptaków wiatru...

więcej

Był taki film dla dzieci, trochę straszny, jakis chlopak jedzie z siostrą pociągiem i sie chyba o cos kłócą. Potem ja chyba traci, na pewno jest sam i ma problem szuka kogoś/czegoś chyba właśnie tej siostry. szuka jej w lesie, chyba cos mu zagraża. Film trochę mroczny, przypominał mi straszny dom tylko był bardziej...

Film Niemiecki może z lat 2000-2015 fabułą podobny do Sypiając z wrogiem. Kobieta młoda z mężem odbywa podróż statkiem, mąż źle ją traktuje więc ona pozoruje własną śmierć i po fatalnym rejsie udaje się na farmę, gdzie pracuje przy zbiorze ogórków a ukrywa się w starej szopie po ojcu nad jeziorem, tam odnawia jacht...

Witam.
Gdzie mogę znaleźć bajkę produkcji fińskiej: "Joulupukki ja noitarumpu" po angielsku "Santa Claus and the Magic Drum" a po polsku była ona zatytułowana "Czary świętego mikołaja" leciała ona dawniej w telewizji, miałem nagraną ją na kasecie VHS i przegraną na płytę, lecz płyta gdzieś się zapodziała i nie mogę jej...

więcej

Drodzy,
jak jest z wykorzystaniem zdjęć, które są umieszczane pod filmami? Czy można je pobierać i użyć do:
1) przygotowania własnej grafiki oczywiście z oznaczeniem na grafice i/lub w poście <tytuł filmu> <rok> <© autor>
2) umieszczaniem na blogu pomiędzy akapitami (jeśli zdjecie nawiązuje do danego...

Szukam tytułu filmu - najprawdopodobniej z lat 2005-2010. W filmie zabójca wykonywał egzekucje poprzez zarzucanie ofiarom na głowę samozaciskającej się mechanicznej garoty.

Film może z lat 2000-2015, grupa młodych ludzi może studenci trafiają gdzieś na piramidę jednak kiedy chcą odejść zostają otoczeni przez jakieś plemię, które zabrania im opuszczenie miejsca i powrót na wierzchołek piramidy. Tam rozbijają namioty. Pamiętam, że są tam jakieś dziwaczne pnącza wchodzące w ciała ludzi.

a może czytał ktoś mange?

Szukam filmu: autobus szkolny z kilkoma uczniami zatrzymuje sie przed czymś podobnym do tunelu najpierw pojawia sie przestępca z bronia, a gdy robi się ciemno pojawia się potwór ubrany w czarny płaszcz pijący krew i zaczyna na nich polować . Niestety więcej nie widziałem to był krótki zwiastun a nie złapałem nazwy.