Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Film kostiumowy, akcja sie rozgrywa chyba w 18-19 wieku.
Byl sobie taki ubogi artysta rzezbiarz, albo gosc, ktory chcial zostac rzezbiarzem. Wydawalo mi sie, ze gral go Di Caprio, ale nic z jego fimografii nie skojarzylo mi sie z tym filmem. Gosc byl bardzo zdeterminowany i poderwal corke jakiegos szlachcica /...

Szukam filmu o ojcu i synu

Ten ojciec był z synem na łodzi
Ojciec wypadł (nie mówię o Truman show)
Syn go szukal cały serial a ojciec jakby był o krok przed nim
I zostawiał wskazówki jak go znaleźć
Była taka scena która mi zapadła w pamięć jak syn musiał się
Położyć do takiej szuflady która miała jakby odlew...

więcej

Jako nastolatka go oglądałam i mam tylko przebłyski więc nie wiem czy to wszystko faktycznie się w wydarzyło i czy muzyka faktycznie była z gatunku jazzu ale tak mi się kojarzy. Główny bohater miał na imię bodajże Nick i grał na trąbce i był biedny, inny muzyk który został jego przyjacielem pomógł mu rozwinąć się i...

więcej

Szukam filmu z udziałem C.C.
Wiem że to film kostiumowy, oraz musiał być z lat 70-tych lub później patrząc na wiek aktorski.
Pytałem już na facebooku i nic, jednak załączam link do post, byście mogli zobaczyć zdjęcie filmu jakiego...

1. Grupka młodzieży podczas imprezy schodzi do piwnicy siadają w kółko przy stole i chcą wywołać ducha. Jak się później okazuje to udaje im się i ów duch zabija ich poprzez podpalenie. Pamiętam że włamali się do jakiegoś mieszkania i znaleźli tam jakieś informacje na kartkach na temat tego ducha. Film raczej dość...

Potrzebuję pomocy w znalezieniu tytułu filmu z lat prawdopodobnie 90-tych. Akcja filmu rozgrywa się w Ameryce Południowej, na terenie dżungli są budowane osiedla. Mały chłopiec zaginął w dżungli i został wychowany przez tamtejszych Indian. Po kilku/kilkunastu latach, wraz z ekspansją miasta Indianie próbują się...

Hej, szukam filmu (dla dzieci?) czarno- białego, wyświetlanego w tvp w końcówce lat 80-tych. Byłam kilkuletnim dzieckiem i pamiętam tylko, że w finale dwójka dzieci ucieka przez czarownicą/ diabłem. Dzieci uciekają po łąkach i polach, diabeł nie może wyjść na słońce, natomiast ten ściga ich biegnąc lasem. W finale...

Szukam filmu o dziewczynie, która myli samoloty i trafia do kibucu.

Witam kiedyś przypadkowo w tv oglądałem western gdzie grał pijak był on postacią komediową cały film podróżował z głównym bohaterem.

Witam. Ostatnio chodzi mi po głowie cytat z jakiegoś filmu/serialu, ale nie mogę sobie przypomnieć kompletnie co to było. Cytat dotyczył jakiegoś małego błędu i brzmiał mniej więcej w stylu "Przez to że koń nie miał podkowy, list nie dotarł do króla, przez to że król nie otrzymał listu na czas - przegrał wojnę".
Ktoś...

więcej