Gdy w USA królował sławny już Kodeks Haysa, który ostro ograniczał ( a raczej wykluczał) wszelkiego rodzaju nagość czy przekleństwa w filmach, jak wyglądała sytuacja w Europie? ,,U nas'' przecież nie obowiązywał wspomniany kodeks ( spisany w latach 30. XX wieku konserwatywny kodeks zajmujący się dopuszczalnością scen...
więcej
Hej, poszukuję filmów (wiem, że przynajmniej były takie dwa leciały kiedyś na tvn lub tvn7).
Dwójka dzieci: chłopiec i dziewczynka po śmierci rodziców trafiają pod opiekę ich znajomych. Jak się okazuję jest to rodzina o dziwnych zasadach, dość rygorystyczna. Opiekunowie znęcają się psychicznie nad dziećmi aż Ci w...
1)Kobieta, prawniczka,pewnego dnia jedzie z koleżanką razem samochodem i widzą na drodze auto na poboczu i stoi tam jakiś facet, zatrzymują się i próbują mu pomóc, ona zna się trochę na mechanice, zdejmuje rajstopy, tak była tam taka scena i jakoś wkłada je pod maskę samochodu to ma czemuś zapobiec , hahahaha, on się...
więcejNie wiem czemu, ale uwielbiam filmy z lat 90-tych. Są niezwykle klimatyczne. Odnoszę wrażenie, że ta dekada była wyśmienita. Scenariusze, niesamowite historie, czy to prawdziwe, czy to wymyślone. Uważam, że to jest złota dekada. Powoli według swego uznania odkrywam te genialne obrazy z tej dekady. Na końcu swej...
Znacie takich reżyserów, którzy w większości swoich filmów kładą jakiś jawny nacisk na swój fetysz np. stóp, piersi? Chodzi mi o jakieś wybitniejsze postacie z porządnymi filmami.
Niestety malo pamietam.
Jedyne obrazy i sceny, które uktwily mi w glowie, to akcja, która dzieje się w Astralii w czasach II wojny swiatowej. Głownym watkiem jest kobieta, ktora falszywie podaje sie za czlonka pewnej duzej rodziny mieszkajacej gdzies w wilii na prowincji.
witam pamietam ze grupa ludzi przeniosła się w czasie i znalazła sie w czasach dinozaurów .. pomożecie jaki to film ??
bohaterem jest latynos, meksykanin, który uważa sie za Amerykanina ma tylko matkę bo ojciec ich podobno zostawił. Ma się ożenić z jakąś bogatą laską. Tuż przed ślubem wysyłają go na jakąś kontrole do meksyku i tam ktoś mu nasypał czegoś do drinka był świadkiem morderstwa poznał jakąś laske chyba prostytutke i ścigali...
więcej