Wiele filmow zapada w pamiec,glownie z powodu jakichs scen,ktore wywoluja u widza rozne emocje.Oto moj przyklad:smierc sierzanta Eliasa w'Plutonie'-wylam jak bobr!lub sceny tortur i gwaltu Mari w'Ostatni dom po lewej',ten W.Crawena-poczulam odraze i zlosc!A Wasze emocje?Zapraszam do wypowiadania sie!
Witam, szukam filmu w którym jest ujęty romans między zakonnicą a księdzem, gdzieś tam na jakiejś misji i z tego co pamiętam grał tam któryś Baldwin.
Wszelkie odmiany tej muzyki ale nie jakaś papka klubowa, nudna plastikowa masówka !
Moja ulubiona odmiana tej muzyki to dark ambient.
Powoli zagłębiam się w dub techno dzięki mega ciekawemu twórcy Andy Stott !
Jakie płyty, jakich wykonawców mi polecicie ?
Coś mega klimatycznego, niebanalnego, z miażdżącym...
Proszę o pomoc w znalezieniu tytułu filmu ,bo ja już nie wiem gdzie szukać ...
Pamiętam,ze oglądałem go na pewno w TVP1 gdzie w latach 80-tych (czyli film pewno z lat 70-tych lub 80-tych).
To co pamiętam z tego filmu (chyba to kryminał) -to to, że w czasie seansu w kinie na widowni giną ludzie w momencie gdy na...
Ktoś wie, gdzie internecie można znaleźć napisy angielskie (o polskie nie pytam, bo na miliard procent ich nie ma) do filmu Noon Wine (1966) w reżyserii Sama Peckinpaha?
Witam,
mam sprawę. Gdzie na filmweb można przeglądać aktorów pod względem oglądniętych filmów z ich udziałem ? Szukałem ale nie znalazłem. Są przeróżne statystyki i rankingi ale nie znalazłem tej co mnie interesuje.
Pozdrawiam.
Ginie zona w wypadku. Lekarz-mąż leczy pacjentów i orientuje się, że są duchami.
Z góry dziękuję za odpowiedź
Szukam tytułu komedii z lat "90". Film leciał w pr.1 lub 2 TVP po 20.00 w maju 1997 r :-) Traktował o dwóch gościach, którzy przyjechali do jakiegoś pana, który jak się okazało nie żył. Nie pamiętam z jakich powodów oni musieli utrzymywać, że ten trup jest żywy. Więc robili wszystko, by stwarzać pozory, że on żyje- raz...
więcej
Witam szukam film nie zbyt dokładnie pamietam ale pare szczegołow
Pamietam ze film opowiadal historie 3 starych azjatek (chinek/japonek) siedziac przy stole grały w jakas gre . w tym filmie byly pokazane ich dziecinstwo
była tez scena w ktorej pokazane bylo jak matka jednej z tych staruszek w dziecisnstwie sprzedala...