2 rodziny znajdują się w tym samym domu, są tam skrzynki które opowiadają jego historię i jest tam dziewczyna której chcą pomóc, codziennie dostaja 5 albo 7 puszek, nie mają drogi ucieczki bo droga caly czas się zmienia i krążą wokół domu
Witam.
Szukam polskiego filmu krótkometrażowego, 20, może 30 minut. "Na oko" z lat 70-tych lub 80-tych, sądząc po taśmie, architekturze i scenografii.
Bohaterem jest mężczyzna, który pracuje pisząc na maszynie - może jest pisarzem, może pracuje w wydawnictwie lub gazecie. Zamyka się w czterech ścianach mieszkania...
Szukam polskiego filmu z ok lat 70. lub 80. Jest tam młoda para która jedzie większym samochodem i nie wiadomo skąd pojawiło się u nich dziecko. Mieli oni duża sumę pieniędzy zawinięta w pieluszkę, którą chyba przez przypadek wyrzucili. A to dziecko było jakichś bogatych ludzi.
Szukam polskiego filmu z ok lat 70. lub 80. Jest tam młoda para która jedzie większym samochodem i nie wiadomo skąd pojawiło się u nich dziecko. Mieli oni duża sumę pieniędzy zawinięta w pieluszkę, którą chyba przez przypadek wyrzucili. A to dziecko było jakichś bogatych ludzi.
w którego trakcie reżyser zmarł, coś takiego. W ogóle z tego co pamiętam kilku reżyserów polskich, którzy zmarli w trakcie prac znalazłoby się, poprosiłbym ich nazwiska jeśli ktoś pamięta
Kiedyś z tata ogladalam taki film, był to DRAMAT. Nie pamiętam czy na prawdziwych faktach, ale był o dziewczynce. Miała ona jakoś 12 lat (nie jestem pewna). Chodziła do szkoły z internatem. Wiem ze były tam zajecia , ze dziewczynki skakaly do wody. Bohaterka filmu była chora i kiedy się przemeczyla (zawsze na szyji...
więcejCzy zna ktoś tytuł filmu komedii w którym dwóch mężczyzn budowlanców/robotników (jeden ma włosy spięte w kucyk) poznaje dwie kobiety w barze czy też na imprezie i spędzają z nimi noc potem zostają ich utrzymankami?!
1. Niestety nie pamiętam wiele - biznesmen na jakiś czas przebiera się za żebraka i żyje na ulicy miasta. Spowodowane to było faktem iż chciał zburzyć całą dzielnicę czy coś w tym stylu. Komedia, Amerykańska, produkcja zapewne lata 80'-90'.
Śmieszne sceny które pamiętam - próbując zdobyć jakieś grosze na jedzenie...
...występuje przemowa pogrzebowa, w której zostały wypowiedziane słowa, cytuje. "policjanci wychodząc z domu nie wiedzą czy do niego wrócą" Dodam, iż ten film leciał wczoraj w przedziale między 18-24, nie pamiętam stacji, gdyż przyszedłem do pokoju akurat na ten moment i w ogóle nic nie pamiętam, oprócz tego fragmentu...
więcej
Witam. Prosze o zrozumienie jestem tutaj nowy.
Szukam filmu niewiem czy to komedia romantyczna czy melodramat.
Hmmm...a wiec....W filmie jest bohaterka ktora przyjezdza chyba do nowego jorku za swoim narzeczonym bo dowiaduje sie ze on ja zdradza (wczesniej przed wyazdem zostawia mu w domu list.)na dworcu zostaje...