Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

powstał 2012-2014,
Azerbejdzan ?????
młoda dziewczyna dorasta staje sie kobietą
powtawanie zmysłowości
jak na obrazach Balthusa
pomocy !!!!!!!

Cześć. Mam problem z nazwami nagród za filmy, seriale itd. Może mi ktoś przetłumaczyć te nazwy: AFI Awards - TV Program of the Year, Digital Choice, TV Quick Awards. Chyba, że nie mają tłumaczeń. Z góry dzięki.

szukam filmu w którym pewien chłopak wraz z rodziną gdzieś się przeprowadza. Lubi on kickboxing a jego głównym rywalem jest jego kolega ze szkoły. Chodzi uczyć się kickboxingu do takiego typa co jest murzynem. Ten chłopak zakochał się w dziewczynie swojego rywala

Pewna rodzinka (mąż, żona i córka) jadą chyba do swojego domku letniskowego na weekend. Jak docierają na miejsce to córka chce się oderwać od nudy i jedzie do miasteczka, tam spotyka pewnego chłopaka (mniej więcej rówieśnika) z którym uskutecznia dialog... (ten chłopak tak jak ona jest w tym miasteczku tylko...

Daaawno temu oglądałam pewien film, akcja rozgrywała się gdzieś w XIX/XX wieku, chyba to była Anglia, ale nie jestem pewna. Nie pamiętam zbyt wiele, generalnie film opowiadał o pewnej rodzinie, wielodzietnej, gdzieś w połowie filmu matka zmarła przy porodzie i dzieci zostały pod opieką surowego ojca. Ktoś coś kojarzy i...

więcej

Szukam filmu sci-fi który widziałem za dzieciaka prawdopodobnie na którymś z kanałów TVP (1 lub 2 bo nic innego wtedy nie było).

Najbardziej charakterystyczną rzeczą jaką zapamiętałem było to, że na końcu dwoje mężczyzn odkrywa, że żyją w wirtualnej rzeczywistości. Odkrycia dokonali jadąc odpowiednio daleko...

Szukam pewnego horroru może ktoś z Was mi pomoże. Pamiętam tylko jedną scene z tego filmu kiedy to mała dziewczynka siedziała w w pokoju podobnym do pokoju przesłuchań a wraz z nią była pani psycholog. Dziewczynka potrafiła wdzierać się do umysłu drugiej osoby i wywoływać u niej halucynacje. Scena kończyła się tak że...

więcej

Witam. Szukam filmu z gatunku thriller/horror. Film który szukam opowiadał o nadprzyrodzonym zjawisku, ze kobieta widziała zdarzenia z przyszłości, które miały sie zdarzyć jej i mężowi w nowym zakupionym domu z plantacja winogron na wino. Pamietam ze w filmie było ukazane przyjęcie na które zostali zaproszeni...

szukam filmu animowanego, w którym dwie (lub trzy ) małe dziewczynki trafiają/uciekają z sierocińca do szalonego i złego naukowca/dziwaka. Film ma już parę lat.

Film z lat 80 może 90 akcja zaczyna się gdzieś na wsi (australia, busz itp.) dwaj mali chłopcy są psotnikami i gdy jeden facet załatwia potrzebę fizjologiczną tych dwóch chłopców na łopacie kradnie mu to co właśnie wydalił i potem szuka tego w swoich spodniach (ogrodniczkach). z góry dziękuje