Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

JEst to wschodni film-indyjski na 99% oglądałem go bardzo dawno temu. Wydaje mi sie że to indyjska wersja filmu Accepted. Chodziło w nim chyba właśnie że załozyli sztuczną uczelnie a po tem walczyli o prawo do prowadzenia jej legalnie. Na końcu pikny występ taneczy który najbardziej zapadł mi w pamięć. ?Może ktos...

Ostatnio w kinie Helios widziałam zwiastun komedii, jednak nie zwróciłam uwagi na tytuł. Widać było, że akcja częściowo dzieje się w dżungli, widać tubylców itd. Pamiętam, że było coś o tym, że nowo przybyły do osady może przespać się z jedną kobietą z wioski. Była ona strasznie gruba i nazwali ją Jabba :D Więcej nie...

więcej

Szukam tytułu filmu, którego akcja rozgrywa się w Wiktoriańskiej Anglii i opowiada historię człowieka, który całymi latami ukrywa się gdzieś na leśnym odludziu. Żyje bardzo skromnie odpracowując jakiś niezawiniony przez siebie dług. Pewnego razu jego skromny dom zostaje okradziony a on szukając złodzieja znajduje...

Witam

Szukam filmu w którym bodajże Brytyjski Komandos szuka zabójców swojej rodziny. Jego ojciec i matka zostają napadnięci matka zgwałcona a następnie oboje spaleni żywcem. Wiem że to był odwet za to że ojciec tego komandosa stanął w obronie kobiety która została napadnięta, jeden z bandytów ginie na miejscu. A...

więcej

Witam

Mam taki dylemat polaczony z ciekawoscia z minaowicie polega on na tym ze jest mnostwo film co rocznie wydawanych, oglaszanych, i otrzymujacych nagrody na przeroznych festiwalch. Chodzi mi tu rodzime kino polskie -tak szeroko reklamowane i promowane na terenie naszego ukochanego kraju. Jednakze schody...

zna ktoś tytuł.. spiewaja po francusku i wydają w niej odgłosy stekania ... serio zna ktoś

dziennikarka chce przeprowadzic wywiad o jakims premierze i zaczyna udawac dziewczyne jego syna a pozniej sie w nim zakochuje . ona jest w sukni slubnej bo wiozla dla przyjaciolki i jednak pojechala sledzic tego polityka i w lesie jej samochod sie zepsul i zaklada ta suknie bo jej zimno bo byla w krotkich spodenkach i...

więcej

Gdzie oglądać Oscary nie mam Canal+ przejrzałam setki stron ale żądna nie działa błagam pomóżcie !!!

j.w.
lekki, przyjemny, może być z nieszczęśliwym zakończeniem

Poszukuję filmów, w których dominuje mgła, dużo pada i jest smętnie. Coś w stylu "Kobiety w czerni" (chociaż większość horrorów tego typu widziałem i niekoniecznie mają to być horrory) albo "Łona", "Stroszka", "Franklyna", "Mary Reilly".
Nie chodzi mi o filmy w stylu "Deszczowej piosenki". Nie szukam romansów. Ale...

więcej