Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Jak w tytule, szukam filmu, w którym jedna z głównych postaci - negatywna, mistrz sztuk walki, zawsze miał ze sobą węża plującego jadem przeciwnikom w oczy. Na początku filmu grupa nastolatków została zaatakowana przez miejscowy gang, w efekcie czego jeden chłopak zmarł. Reszta postanowiła go pomścić i zlikwidować ten...

więcej

Widziałem fragment filmu albo serialu. Bohater był ubrany w czerwony strój roboczy z napisem ARM na plecach i prowadził jakieś prace gdzie rozmawiał z robotem humanoidalnym ale nie słyszałem co mówi Nie wiem czy były to prace rozwojowe. Były też roboty o kształtach "blaszaków". Myślę że to coś w miarę nowego z jakieś...

więcej

Witam, szukam chyba anime, które oglądałem za dzieciństwa, pamiętam tylko urywek.
Chyba dwie dziewczyny były na spacerze i i usiadły na ławkę, był akurat wieczór i obok nich stała latarnia która zmieniła się w potwora.

Hej, szukam filmu, w którym młoda dziewczyna zakochuję się w nauczycielu(?), w każdym razie chodzi do niego uczyć się pisać powieści czy coś w tym stylu, mają romans i okazuje się, że on jest z nią, bo kogoś mu ona przypomina z dawnych lat, jakąś jego dawną miłość.

Oglądam już kolejny serial i jeden z bohaterów jeździ starym Volvo w kombi.

To jakiś ulubiony wóz reżyserów? :) Na ulicach spotkać je można raczej rzadko

Chodzi mi o przypadki, gdy film ma premierę na festiwalu rok wcześniej niż gdy wchodzi do kin ("Miasto gniewu" miało premierę na festiwalu w Toronto w 2004, a do kin wchodził w 2005), albo rok wcześniej w danym państwie ("Spirited Away" miało premierę w Japonii w 2001, a w Europie i USA w 2002).

Jaka platforma ma największą ich bibliotekę lub gdzie Wy tych filmów szukacie? Np nowości.

Witam kiedyś w latach 2000/2010 leciała po południu chyba na TVP2 serial animowany był tam wieloryb jakaś zła postać która w ostatnim odcinku zmieniła się w szkielet.
kojarzy ktoś tytuł ?

Nie mogę sobie przypomnieć tytułu filmu i kto tam grał a bardzo chcę go obejrzeć. Kobiecie taki starszy facet jakiś guru przepowiada przyszłość że będzie miała dwa małżeństwa że do niego wróci i nauczy go angielskiego. Ona wyjeżdża jest później w takim miejscu gdzie się tylko modli i szuka wewnętrznego spokoju później...

więcej

Witam, nie mogę znaleźć kreskówki z dzieciństwa ,pamiętam jedynie urywki. Kreskówka była chyba o blondwłosym nastolatku który chodził do szkoły średniej lub nawet na studia .Pamiętam że był chyba łowcą potworów coś w tym stylu i miał podziemną bazę lub laboratorium w którym znajdował się mały zielony kosmita na małym...

więcej