Szukam filmu w którym w jednej z pierwszych scen para jedzie autem w nocy i uderza w dziwną latającą postać, coś w rodzaju wróżki, tylko wyglądającej mroczniej. Pamiętam że prowadził mąż a jego żona widziała tę postać przed uderzeniem. Pamiętam też że później żona zachorowała i rysowała tę postać. Rysunki były...
Szukam komedii kryminalnej z roku plus minus 2010 o bardzo charakterystycznej fabule: wynajęty aktor/brat bliźniak zastępuje zamordowanego komisarza policji. Film prawdopodobnie francuski.
Szukam podobnych filmów do Kytice lub Wij. Są to filmy pełne poetyckości dużo w nich odniesień
do kultury słowian jak motyw południc czarownic
Mogą być zagraniczne jak i polskie wiec piszcie co wam przychodzi do głowy:)
co oglądnąć pierwsze? (zdaję sobie sprawę że nie ma to znaczenia, aczkolwiek słyszałem że io było inspirowane przez reżysera filmem "na los szczęścia baltazarze")
Mam pytanie czy wiecie gdzie można obejrzeć wszystkie odcinki seriali
1. Frasier
2. Tak kochanie
3. Przystanek Alaska
Z góry dziękuję za jakieś info
Wie ktoś może kiedy można się u nas spodziewać premier nowych filmów w których zagra Carey Mulligan ? Bardzo mi zależy na odpowiedzi na to pytanie.
Generalnie serial był o zwierzętach jakie mogą się pojawić w przyszłości po wyginięciu człowieka. Nie pamiętam jak się ten serial nazywał, ale to było od twórców wędrówek z dinozaurami chyba.
forumowiczów o nazwisko kompozytora muzyki do filmu polskiego "Kolejność uczuć" bo na stronie filmu pogubiłam się i nie mogę znależć a kiedyś strony były takie przejrzyste ale to było za dobre i trzeba było zepsuć dosłownie schrzanić, teraz aż nie chce się wchodzić na filmweb. Z góry dziękuję. Czy to przypadkiem nie...
więcej