Bardzo proszę o pomoc, może ktoś kojarzy. Film oglądałam prawdopodobnie w latach 90. Opowiadał o tym, jak ludzie po śmierci wracają na ziemię jako zupełnie nowe osoby (charakterystyczna scena - niemowlęta zjeżdżają z nieba na ziemię po wielkiej zjeżdżalni). I jest oczywiście para, która szuka tej swojej drugiej połówki...
więcejW środę mam zamiar wybrać się z koleżanką do kina, ale jakoś nie mogę się zdecydować na jaki film. Który polecicie?
mulatka z Harlemu ma romans z białym, w tle jej tatuś mafiozo latino i jego dwóch kubańskich pomagierów zabójców ma jakieś porachunki z włoską mafią. Tato ginie na łodzi w wybuchu. Film kończy się podobnie do 2 sezonu True Detective, jakaś wyspa dziewczyna na plaży w towarzystwie ochroniarza (jednego z tych...
To film o kobiecie i mężczyźnie, ona widzi to co on, a on to co ona, nie znają się i chyba mieszkają daleko od siebie. Jak jedno zostanie np pobite to drugie to czuje. Ona chyba była ruda i na 100% ma okrągłą twarz, a on jest przystojnym blondynem z niebieskimi oczami* kojarzycie to? Jak tak to proszę o odpowiedź. :D
Jak wyżej
w filmie dzięwczyna udawała narzeczoną pewnego chłopaka, prawdę powiedzieli w szpitalu, oszukiwli jego dziadka. Jeśli ktoś zna tytuł to z góry dziękuje :)
Film produkcji amerykańskiej z mniej więcej 2013 roku.
Chłopak chcąc dostać się na MIT oraz dostać stypendium buduje drona sterowanego za pomocą gestów. Zostaje przyjęty na uczelnię jednak stypendium jest niższe niż czesne za studia...
W międzyczasie odkrywa dziwną fotografię, gdzie w tle jest on sam jednak starszy...
jedzie sobie rodzinka czarnym samochodem przez niekończący się las, rodzice i chyba dwójka nastoletnich syn i córka. Po drodze zabierają ze sobą bardzo seksowną autostopowiczkę (ładna blondynka) wiem że synek liczył na numerek i źle się to dla niego skończyło, taki niby zwyczajny horror ale tam o coś chodziło tylko nie...
więcejW tym filmie praktycznie akcje toczyły się cały czas w wesołym miasteczku. Co Mnie utkwiło w pamięci to czarnoskóry facet, chyba jakiś mechanik, operator tych atrakcji, który z młodym chłopakiem spędzał tam czas. W pewnym momencie poszli skorzystać z symulatora. Po jakimś czasie owy symulator doznał awarii i zaczęto...
więcej
Witajcie. Poszukuję dwóch filmów jeszcze z czasów VHS.
To co pamiętam.
1. Dwóch myśliwych w trakcie polowania zostaje "zaatakowanych" przez coś na kształt małej rozgwiazdy, która przyczepia się do ciała i unieruchamia(zabija) nieszczęśnika.
Para znajduje szopę, w której wiszą wszystkie ofiary tych rozgwiazd. Po te...
Gra była dodatkiem na płycie czasopisma "Komputer Świat Gry" w roku 2000.
Było to demo. W jednej grze prowadziło się katapultę, która mogłeś wyrzucać kamienie.Rozgrywka polegała na tym, żeby dobiec jak najszybciej do mety i przegonić trzech pozostałych zawodników. Można było to zrobić trafiając w nich kamieniem....