Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Hej! Jak w tytule; poszukuję pewnego filmu w klimacie thrillera. Niestety oglądałam go kilka (jeśli nie kilkanaście) lat temu i niewiele z niego pamiętam. Akcja toczy się chyba w niewielkim amerykańskim miasteczku, a główną bohaterką jest młoda dziewczyna. Możliwe, że miała na imię Mary. Zadurza się w młodym zastępcy...

więcej

W 2005-2008 roku oglądałem film, który bardzo zapadł mi w pamięć dzięki cytatowi:
"Słowa potrafią oczarować kobietę ale na krótko. Tym w czym zakochują się na dłużej jest przygoda".
Akcja dzieje się w małym miasteczku. Grupa nastolatków znaduje pistolet.
Jeden z nich miał problemy ze spojrzeniem w oczy rozmówcom,...

więcej

Szukam cos do obejrzenia typu: "stowarzyszenie wędrujących dżinsów" jakaś zbliżona tematyka :)

Ojciec wychowuje syna w dziczy, po czasie ojciec umiera a syn trafia do jakiegoś ośrodka dla trudnych dzieci. W tym ośrodku uczy się jeść widelcem i nożem, pomaga mu w tym kolega z którym się zaprzyjaznil, który jest bardzo chory i musi brać regularnie leki. Obaj chłopcy postanawiają uciec i w tym celu kradną autobus...

więcej

To był kostiumowy film o pisarzu ktory został zamknięty w jakimś lochu za pisanie erotycznych historii, nawet kiedy zabrali mu papier i pióro zaczął pisać krwią na prześcieradle.

Hej, szukam filmu, który oglądałam daaaawno temu jeszcze za małolate w TV. To był film o dzieciach pochodzących z dwóch rożnych rodzin. Jedna była dobrze sytuowana druga na skraju ubóstwa. Pamiętam, że Ci biedni nazywali się Lipniccy. No i te dzieci ze sobą walczyły przez cały film, a na samym końcu pomagają sobie i...

więcej

Cześć, od jakiegoś czasu szukam pewnego obrazu. NIe pamiętam żadnych nazwisk. Myślę, że pochodzi z 2000+. Fabuła : Nowy Jork, staruszka mieszkająca samotnie w bloku zostaje napadnięta przez czarnoskórego chłopaka -zmuszonego do szybkiego zdobycia gotówki. Słyszał, że ukrywa ona w mieszkaniu sporą ilość pieniędzy. A...

więcej

...którego akcja była oparta na dramacie "Romeo i Julia".
Zdaje mnie się, że w tym filmie była to Sycylia...a może Hiszpania? W każdym razie były tam dwie rodziny, z jednej syn, z drugiej córka, zakochali się. Pamiętam scenę, gdy dwie rodziny walczą ze sobą stepując, zamiast na noże. Był tam też tajemniczy zabójca,...

więcej

Witam! Szukam bardzo dobrego anime romans, może być fantasy, okruchy życia, dramat, harem, ale nie yaoi! Oglądałam:
1. Ouran high school
2. Kaichou wa maid-sama
3. Special A
4. Itazura na kiss
5. Say i love you
6. Mirai nikki
7. Fruits basket
8. Sword art online(S1)
9. Kimi ni todoke(S1,2)
10. Clannad~after...

więcej

Cześć,

czy wie może ktoś o jakim filmie mówię? Wydaje mi się, że główny bohater potrafił się w nim przenosić w czasie/miejscu. W drugiej połowie filmu z powodu jakiejś choroby (?) przestał nad tym panować i przenosił się w losowe miejsca nie kontrolując tego. Ostatecznie przenosi się do jakiegoś lasu w czasie zimy,...

więcej