Chodzi o to żeby w tym filmie główny bohater był w jakimś kraju którego kultury nie rozumie i robił różne dziwne rzeczy.
Chyba jakiś dramato-podobny, nie mogę go nigdzie znaleźć, więc może pomożecie :)
Była tam młoda dziewczyna, raczej jeszcze nastolatka (nie do końca pamiętam co działo się z jej rodziną, była albo sama albo tylko z matką która się nią nie interesowała). Żyła sobie w tym filmie, aż 'porwała' małą dziewczynkę, właśnie...
Widziałem tylko końcówkę tego filmu. Pirat - kapitan, po swoich podbojach i rabunkach, zostaje w końcu złapany i skazany na ścięcie głowy. Jest też jego załoga. Przed wykonaniem wyroku zrobił zakład z wymiarem sprawiedliwości. Polegał on na tym, że do ilu swoich kompanów dojdzie bez głowy (krótko po obcięciu głowy),...
więcejWiem,że jest azjatycki. To chyba coś o pijanym mistrzu ale nie te z serii z Jackie Chanem. Pamiętam sceny w których chyba zakopali żonę tego mężczyzny w pudle w ziemi. Pamiętam również sceny w górach,mistrz walczył z jakimiś niby urojonymi bożkami na szczytach. Oglądałam dziś Ip Mana i tak mi się właśnie przypomniał...
więcej
Witam!
Chciałbym poznać Wasze opinie i wyróżnienia odnośnie.... Plakatów różnych filmów. Jakie wam się podobają, a jakie nie za bardzo.... od razu mówię że filmy nie muszą być genialnymi :) .
Dziękuję za uwagę...
Niewiele niestety pamietam bo widziałem tylko jedną scenę z tego filmu i to dosyć dawno. Film na pewno nie z tego ani poprzedniego roku, ale raczej 2000+. Film niepolski, anglojęzyczny. Scena którą pamiętam wygląda tak:
Młody dziennikarz, reporter (coś takiego) szuka dziewczyny, chodzi z jej zdjęciem przy jakiejś...
Witam. Jak w temacie. Będąc nastolatkiem, jakieś 20-25 lat temu oglądałem film/miniserial, który, nie do końca jestem pewien dlaczego, utkwił mi w głowie... Sądzę, że film/miniserial mógł być zrobiony w końcówce lat 70 albo w 80.
Rzecz działa się w USA, lata 50-60, seryjny morderca. Pamiętam jak przez mgłę kilka scen...
Witam. Szukam filmu. Pamiętam o co w nim chodziło ale za nic nie mogę przypomnieć sobie tytułu.
Otóż akcja kręciła się wokół jakiegoś muzułmanina który trudnił się tworzeniem bomb. Stary dziadek bez kilku palców. Podłożył bombę w karetce która wjechała gdzies na teren amerykańskiego miasteczka do złapania...