Akcja -USA lata 30te, gang napadający na banki coś w rodzaju Dillingera. Pamiętam 2 sceny z filmu. 1 scena- Grupa napada na Bank który okazuje sie że jest zlikwidowany i nagle wpada druga grupa która też chce okraść ten Bank. 2 scena- gang udaje sie do Kanady by obrobić bodajże bank rezerw z którego wychodzą po 2...
Przykuje filmu, który oglądałam w Tv jakieś 13 lat temu, dlatego myśle ze film był z lat 90.
Nie zaduzo pamietam z filmu, ale może ktoś będzie wiedział o jaki tytuł mi chodzi.
Pamietam ze głównymi bohateramifi,mu była kobieta z dwójka dzieci (chyba chłopcem i dziewczynka). Prawie na 100% jestem przekonana ze ona nie...
Akcja toczy się głównie w więzieniu. Ale jeden moment utkwił mi w pamięci. Jakaś klęska dotknęła mieszkańców niedalekiej wsi/miasteczka (Nie pamiętam, czy to powódź, huragan...) i więźniowie pomagali ją odbudować. Kilka lat temu leciał w telewizji, na programie typu TVN. Z tego co pamiętam, był kręcony w podobnym...
jedyne co pamiętam że to stary film science fiction, fabuła toczy się w przyszłości, nie pada deszcz od wielu lat, woda jest racjonowana na kartki
i to w zasadzie tyle co pamiętam, był tam jeszcze chyba motyw bronienia jakiegoś miasteczka przed bandytami albo coś takiego
Jest to czeska albo słowacka czarna komedia o ok 30 letnim chłopaku z lekką nadwagą , którego rzuca dziewczyna i chce popełnić samobójstwo. Pomaga mu w tym pewien rusek i jego kobieta, ale robią to tak nieudolnie, że nic im nie wychodzi i sami są poszkodowani. Kiedyś widziałem ten film na tvp 2 i wyjątkowo mi się...
Kiedyś oglądałam film o pociągu, który jechał i nie mógł się zatrzymać. Wiem że jednym z wątków była ewakuacja szpitala, ponieważ istniało ryzyko, że ów pociąg wjedzie w szpital. Myślę że była to amerykańska produkcja, choć nie mam pewności na 100%. Czy ktoś kojarzy ten film? (tytuł kojarzy mi się ze słowem Royal ale...
więcej