Witam wszystkich. Szukam dwóch (chyba jednak trzech) filmów, które widziałem lata temu. Za nic nie wiem o nich czegokolwiek, co ułatwiłoby mi ich znalezienie, więc muszę zapytać - może akurat ktoś skojarzy.
1) Na pewno film ze Stanów z roku 1960-1990 (tak mi się wydaje, może to coś ułatwi). Był tam biały chłopak,...
Witam
Szukam filmu którego mam tylko jedną scene tzn zdjecie
czy ktos rozpoznaje ?
http://i64.tinypic.com/av32vk.jpg
Szukam filmu o sparalizowanym kolesiu w szpitalu. Film nowy. Sprzed max 5 lat. Pierwsza sekwencja jest krecona z lozka z punktu widzenia kolesia.
Lynch powraca na ekrany kin zaskakującym obrazem "Mulholland Drive" i jak zwykle pozostawia widza z pytaniami bez odpowiedzi. Wraz z rozwojem akcji coraz bardziej zagłębiamy się w surrealistyczną rzeczywistość rodem ze snu.
Pierwsza część filmu zapowiada lynchowski pomysł na film - kobieta z amnezją, torba pełna...
facet na czarno ubrany stal przy duzej grupie dziewczyn,jedna tancem go zmylila,druga podchaczyla i jak przewrocil sie to wszystkie zaczely w kółeczku go kopać
Hej, muszę napisać prace analityczno-interpreatacyjną o filmie w kontekście feministycznym. Niestety nie znam się na tego typu kinie, nawet nie za bardzo miałem z nim styczność oprócz jednego filmu, który musiałem obejrzeć na zajęciach. Czy moglibyście podać tytuły filmów które mają wątek feministyczny albo filmy które...
więcej
Film opowiada historie malarza ktory w koncu umiera w testamencie zapisal ze jezeli ktos kupi jego jeden obraz, chyba to byla jego ukochana otrzyma cala kolekcje jego dziel, kupil to drugoplanowy bohater ktory chcial uszczesliwic swoja ukochana, ona nie sprzedala ani jednego obrazu tylko otw
orzyla galerie sztuki,...
Hej, piszę pracę na temat imienia Adam.
Stąd moje pytanie: czy znacie jakieś filmy (bądź inne teksty kultury; książka/gra), gdzie się ono pojawia?
Bardzo proszę o pomoc.
Mam ogromną prośbę, czy ktoś może mógł by mi pomóc w odnalezieniu. Oglądałem go dość dawno, a ostatnio znowu mi sie przypominał ale za nic nie mogę sobie przypomiec ani konkretnego aktora ani tym bardziej nazwy filmu. Odnośnie szukanego filmu na pewno jest to film z typu sci-fi (ewentualnie fantasy ale to juz raczej...
więcej