Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam. Szukam filmu o dziewczynie, która po utonięciu (jakaś impreza nastolatków) budzi się z telekinezą. Kojarze, że chyba była córką lokalnego policjanta. Jakiś chłopak próbuje jej pomóc, dziewczyna ucieka z domu razem z nim, uciekając podnosi tą mocą auto. Z biegiem czasu, na chłopaku pojawiają sie rany/ gnicie...

Mam ogromną prośbę. Poszukuję filmu, który widziałem bardzo dawno temu. Był to film prawdopodobnie z lat 80-tych. Prawie nic z niego nie pamiętam. Utkwiło mi jednak w pamięci, że w filmie działał jakiś gang, który mordował ludzi (mógł to być również jeden morderca). Ich cechą charakterystyczną było zabijanie przy...

Film prawdopodobnie z lat 90, oglądałam go z 8 lat temu na Kino Polska. Fabuła toczyła się w mroźnym kraju, prawdopodobnie Norwegia. W wątku miłosnym mężczyzna zakochuje się w kobiecie o imieniu Liv, lecz trafia do więzienia. W trakcie jego pobytu kobieta wyszła na wędrówkę w okolice lodowca i nie wróciła. Mężczyzna po...

więcej

Ktoś wie co to za film ?? #film #horror
"Potrzebuje pomocy oglądałam dosyć niedawno taki jeden film i zapomniałam jak się nazywa.
Jakaś pisarka horrorów została poproszona o dokończenie albo napisanie kolejnej części książki, na początku filmu rozchodzi się z mężem bo przyłapuje go na zdradzie podczas gdy jest...

Szukam filmu
Początek dzieje się w wieżowcu/bloku. Facet obserwuje z okna innych ludzi mieszkających naprzeciwko. Dwoje ludzi uprawiało seks i się temu przyglądał. Kobieta jak tylko zauważyła, że jest podglądana (chyba) zabiła swojego partnera/partnerkę po czym wręcz z nieludzką szybkością zaczęła biec do mieszkania...

więcej

Jak w tytule :)
Film jest zapewne dosyć mlody myślę max kilka lat.
Widziałem jedynie półtora sceny.
Dziewczyna poznaje chłopaka badboya i utrzymuje z nik kontakt, równocześnie jest psychofanką zamaskowanego w kominiarkę rokendrolowca do którego wypisuje listy.
Pewnego dnia owy chłopak pokazuje jej śmierdzacą...

Jak w tytule poszukuje filmów w tamtym klimacie (Elvis, Cadillac records, Dreamgirls,Dirty Dancing,Peggy Sue wyszła za mąż, Grease, Grease 2, )

Z Księżyca (albo z Marsa) na pokładzie jakiejś bezzałogowej sądy przylatuje na Ziemię rodzina kosmitów. Co charakterystyczne na swoim macierzystym globie poszukiwali oni jedzenia wbijając coś w rodzaju słomki w grunt. Jedno z dzieci kosmitów chyba się gubi na naszej planecie a reszta rodziny go poszukuje.

Szukam czegoś podobnego do filmów i seriali typu:
"Co ludzie powiedzą" , "Allo Allo" , "Starsza pani musi zniknąć", "Zawieszeni na drzewie" z de Funesem czy "Kochaj albo rzuć"

Inteligentny sarkazm, humor sytuacyjny, delikatna parodia różnych grup społecznych. Preferuje raczej starsze produkcje, bez przekleństw,...

więcej

Witam. Czy moglibyście polecić jakieś niezłe amerykańskie thrillery trzymające w napięciu w klimacie podobnym do "Okruchy wspomnień" czy "Rysopis mordercy" z lat 90. , gdzie fabuła skupia się wokół jakiejś tajemnicy, którą bohater próbuje rozwikłać?