Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

siostra pamięta tylko,że jakieś dziewczyny dokuczały niewidomej koleżance

szukam filmów w tematyce obrazów Beksińskiego, nie mam pojęcia jak takich filmów szukać wiec może ktoś oglądał i jest w stanie podać nazwę. Nie zalezy mi na jakości i ocenie filmów.

Jedyne co pamiętam to że chyba o jakichś czarownicach ,główna bohaterka chodziła do szkoły i ktoś jej powiedział ze w jej rodzinie nago modlą się do diabła. Pamiętam też tylko scene 18+ w samochodzie i on się tak jakby zapalił

Film jest o pokojówce, którą poproszono o zajęcie miejsca przy stole ( jakby u osób dla których pracowała) i poznała wtedy takiego gościa, w którym się zakochała z wzajemnością. I jakby na końcu filmu ona została chyba zwolniona z pracy czy coś i jakby oda opuszczała to miejsce jakby w swoim normalnym stroju i...

Dla mnie zdecydowanie "Obcy - decydujące starcie".

Uwielbiam ten motyw i obejrzałam już całkiem sporo produkcji poruszających tę tematykę. Mimo to, wciąż szukam nowych, interesujących tytułów. Najlepiej, jeśli relacja jest przedstawiana jako pozytywna, przynajmniej częściowo (Przyjaciel do końca świata, Mój pierwszy książę, Samotne Serca (1982), Le Nom des Gens,...

Witam.Kojarzy ktoś może film hiszpańskojęzyczny,w którym zamykają bogatego polityka i traci cały majątek.Akcja filmu toczy się wokół jego żony która zostaje na lodzie i zaczyna jej pomagać gosposia, chociaż kobieta wcześniej źle ja traktowała .Pamiętam scenę jak poszły gdzieś do rodziny tej gosposi i wszyscy oglądali...

więcej

Witam > Zjakigo polskiego filmu może być następujące powiedzenie : "przyjacielu mój drogi ..." . Niestety nie pamiętam aktora wypowiadającego tą kwestię. Pamiętam tylko męski głos. Może ktoś coś skojarzy ?

Nie wiele pamiętam , ale wiem ,że główny bohater to był bialy wyglądał podobnie do Jimmiego Fallona , udawał chyba ,że jest z FBI , miał w rodzinie jakiś gangsterów. Pamiętam ,że jeden z nich nie umiał czytać i była taka scena że kupowali lody i nie widział jakie smaki są. I jeszcze jedna scena to jak znaleźli jakieś...

więcej

Cześć, szukam filmu, który widziałem kilka lat temu, miał to być horror ale miejscami bardziej przypominał czarną komedię.
Co pamiętam?
Grupa dorosłych przyjaciół spotyka się na stypie albo w rocznicę śmierci swojego kolegi. Zaprosiła ich tam Jego żona, chyba po to, żeby ich wyeliminować. I prawdopodobnie okazało...